Sidor

tisdag 4 juni 2024

Tisdagstrion - Hjärta & hjärna (i titel, handling eller på omslag)

Veckans tisdagstrio var lite klurig för hur tolkar man Hjärta & hjärna, och även få böcker som jag inte har haft med i tisdagstrion tidigare (eller i alla fall inte de närmaste veckorna). Så jag har faktiskt att gå på hjärna, i det här fallet någon eller något i handlingen är klok, intilligent alltså något som man skulle kunna tänka sig har en HJÄRNA. (Då hjärta kanske kunde vara lätt med romantiska böcker rakt igenom).

Så här kommer min trio, som vanligt länkar jag till mina recensioner så den som är intresserad av vad böckerna handlar om och/eller vad jag tyckte om dem.

  1. Death note av Tsugumi Ohba  (flera intilligenta unga män, som jag antar man då kan säga har en hjärna som ger kopplingen till trion, är med i den här manga serien)

  2. Remarkably bright creatures av Shelby Van Pelt (förutom en klok och intilligent bläckfisk så finns mycket hjärta med i handlingen)

  3. The emperors soul av Brandon Sanderson (skulle ju kunna även kunna tolka in hjärta i den här för var sitter en människas själ om inte i hjärtat tänker jag. Annars är det hennes intelligens jag tänkte på då jag valde att ha med boken.)

6 kommentarer:

  1. har känner jag endast igen författarnamnet Brandon Sanderson vilket inte betyder att jag läst honom. har inte ens sett bläckfiskfilmen

    SvaraRadera
  2. Okända böcker för mig.

    SvaraRadera
  3. Bläckfiskar är mycket intelligentare än jag trodde att de kunde vara. Jag har sett dokumentär på tv.

    SvaraRadera
  4. Brandon Sanderson har jag läst annat av och han är den enda författaren jag känner igen här.

    SvaraRadera
  5. Van Pelts bok skriver jag upp! Tack för tips!
    Maria Bokologen

    SvaraRadera
  6. Remarkably Bright Creatures har jag läst, och tack för tips om de andra!

    SvaraRadera