Sidor

söndag 15 september 2024

Children of ruin (Children of time #2) av Adrian Tchaikowsky

En fristående roman med nya huvudpersoner från samma universum som Children of Time, som vann Arthur C Clarke Award.
För många tusen år sedan började jordborna terraforma andra planeter. På planeten Nod upptäckte forskare inhemska livsformer, men de hade i uppdrag att skapa en biosfär byggd på jordiskt liv och så blev det. När mänsklighetens interstellära välde föll sönder glömdes programmet och de beslut som fattades bort.
Långt senare uppsnappar den mänskliga civilisationen och deras allierade radiosignaler från en stjärna. Ett forskningsskepp skickas ut, med hopp om att hitta ättlingar till gamla jordbor. Men det visar sig att terraformningen av Nod väckte något till liv som kanske borde ha lämnats i fred.
Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Science fiction bokhandeln.
En nästintill lika fascinerande berättelse som i Children of time, som var första delen i denna science fiction serie, men tyvärr grep den mig inte lika mycket som den förra gjorde.
Children of time är svår att slå, för jag gillade speciellt att läsa om de som färdades genom universum på jakt efter en planet att bosätta sig på. Men denna kunde säkert kanske fångat mitt intresse lite mera om jag hade varit mer koncenterad när jag läste den. Jag tror att det var mitt fel än bokens fel att jag inte riktigt gillade den. Läste den då jag inte mådde helt psykiskt bra så ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar