Sidor

torsdag 19 september 2024

Hett i hyllan vecka 38 / 2024

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som jag velat läsa länge som bara har hängt kvar i min bokhylla på Storytel, men jag ska väl få till att läsa/lyssna på den någon gång inom en snar framtid hoppas jag.


August (Auggie) Pullman föds med ett missbildat ansikte. Ända fram till tioårsåldern har han undervisats hemma av sin mamma. När han sedan ska börja i en vanlig skola förstår han att mycket kommer att förändras. Hur ska Auggies klasskamrater reagera och hur ska han själv bemöta deras reaktioner? Hur ska han få dem att förstå att han är precis lika vanlig som de, bara med den skillnaden att han ser annorlunda ut?

Undret är en gripande berättelse fylld av värme och humor. Den får oss att inse hur sköra vi alla är, hur beroende vi är av varandra och hur oviktigt vårt yttre egentligen är.

1 kommentar:

  1. Jag som brukar säga att omslag inte betyder något känner igen den här enbart på omslaget...

    SvaraRadera