Sidor

söndag 30 april 2017

Soulless Manga vol 1 av Gail Carriger

Alexia Tarabotti is laboring under a great many social tribulations. First, she has no soul. Second, she’s a spinster whose father is both Italian and dead. Third, she is being rudely attacked by a vampire to whom she has not been properly introduced! Where to go from there? From bad to worse apparently, for Alexia accidentally kills the vampire, and the appalling Lord Maccon (loud, messy, gorgeous, and werewolf) is sent by Queen Victoria to investigate.
With unexpected vampires appearing and expected vampires disappearing, everyone seems to believe Alexia responsible. Can she figure out what is actually happening to London’s high society? Will her soulless ability to negate supernatural powers prove useful or just plain embarrassing? Who is the real enemy, and do they have treacle tart?
Bild och text hämtad från Gail Carrighers hemsida.
Den riktiga romanen för den här Manga läste jag för flera år sen på svenska och alla de tre som de har översatt till engelska och väntade på att de även skulle översätta de två återstående delarna i serien, men de verkar ha bestämt sig för att göra det, så jag skaffa de två sista delarna på engelska men kom knappt ihåg handlingen från de tre tidigare delarna, men kom på att jag kunde ju köpa och läsa manga utgåvan, så jag har de två andra manga delarna väntande i min att läsa hög.
Sen kan jag säga att medans jag läste hade jag inga problem att komma på vad som hände och det var kul att träffa alla karaktärerna igen. Gillar skarpt Alexia Tarabotti. 
Denna kommer även att få ingå i kaosutmaningen 2017 som bok nr 15 ett seriealbum.

Dewey´s 24 Hour Readathon # 4 (nu har vi läst i 24 timmar tillsammans)

Dewey´s 24 Hour Readathon är nu över för denna gång, jag har läst men även haft lite pausar, den längsta blev när jag sov i 6 timmar. Är lite mosig i huvudet. Lite bilder på på vad jag har läst som jag har postat på Instagram. Sammanlagt läst ut tre böcker och läst 662 sidor.

Dewey´s 24 Hour Readathon are now finnished, I have read a lot but have pause sometimes in this 24 hours, slept in 6 hours but have small headache. Some picture have I post on Instagram throu the readathon. I finnishe three books and 662 pages.


 This two I have read, together it was 341 pages read.


Some the and other thing to eat under the time the readathon I have to do.


Ninas resa I have read, 221 pages, and Rosieeffekten (The Rosie Effect) I have read 100 pages.
And now some question 

1. Which hour was most daunting for you?
I slepp between hour 10 and 16. But I think the final hour was most daunting.
2. Could you list a few high-interest books that you think could keep a reader engaged for next year?
Golden boy - Abigail Tartellin
3. Do you have any suggestions for how to improve the Read-a-thon next season?
???
4. What do you think worked really well in this year’s Read-a-thon?
!!!
5. How many books did you read?
3
6. What were the names of the books you read?
Now have I read books in Swedish
Tretton skäl varför (Thirteen reason why) - Jay Asher
Jane Eyre (graphic novel) - Charlotte Bronte
Ninas resa - Lena Einhorn
7. Which book did you enjoy most?
Thirteen reason why
8. Which did you enjoy least?
Ninas resa
9. How likely are you to participate in the Read-a-thon again? What role would you be likely to take next time?
I don´t know but maybe I will participate next time to. I think my role will be a reader and send some post on social media. (Kind that I did this time)

lördag 29 april 2017

Dewey´s 24 Hour Read-a-thon #3

Nu har Dewey´s 24 Hours Read-a-thon pågått i ca 16 timmar och jag tänkte göra en liten uppdatering, en del av de senaste timmarna har jag sovit men lite har det blivit läst 72 sidor i Ninas resa. Nu får vi se om Jag fortsätter i den eller om jag istället väljer Rosieefekten.


Dewey´s 24 Hour Read-a-thon have now begin its 16 hour for this time, I have slept some of the last eight hours but some have I been reading. 72 pages in the  book Ninas resa.

Dewey´s 24 hour read-a-thon # 2


Jag har fått till lite läsning i de åtta timmar som Dewey´s 24 hour read-a-thon har hållit på nu. Två böcker lästa, och läste 200 sidor i tretton skäl varför i dag (hade påbörjat den igår redan) och hela seriealbumet av Jane Eyre på 141 sidor.
Nu ska jag se vad jag hinner läsa under de åtta timmar som följer, får nog sova några av dem, för jag kommer inte att kunna läsa hela natten.

I have read this two books under Dewwy´s 24 hour read-a-thon eight first hours, and together 341 pages. In Sweden is now 22 pm, and I don´t think I can stay up whole night and read so I think I need to slep some of following eight hours to come.

Bokbloggsjerka 28 april - 1 maj

Bokbloggsjerkan denna vecka lyder så här

Vilket bokförlag ligger dig varmast om hjärtat och varför?

Jag ska väl säga att egentligen har jag väl inget speciellt bokförlag så där, för jag läser så spritt med böcker så de böcker jag kommer från alla möjliga bokförlag.
Men om jag ska nämna något så är det Mordenista för de har varit frikostiga med att sända mig recensionsexemplar. Och jag gillar det mesta av vad de ger ut och de gör oftast riktigt smakfulla omslag.
Ett annat är Massolitförlag som var det första (och enda) som hörde av sig till mig och frågade om jag ville ha recensionsexemplar från dem. 

Dewey´s 24 Hours Readathon # 1

Jag har tänkt att vara med på Deweys 24 Hours Readathon, pågår i svensk tid from idag kl 14.00 till i morgon 13.59,   och jag tänkte börja med att läsa boken...

I´m even posting pogress on my Instagram  

1) What fine part of the world are you reading from today?
Sweden.
2) Which book in your stack are you most looking forward to?
This one 13 Reasons Why
3) Which snack are you most looking forward to?
chocolate 
4) Tell us a little something about yourself!
I read a lot of books, from all genres. I´m not so good at writing english.
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?
This is my first time, and I looking foward to read a lot of pages.

Illuminae av Amy Kaufman och Jay Kristoff

Innan jag började läsa denna visste jag bara att det var en scifi bok, och att den var berättad genom mailkonversationer, anteckningar och brev etc. Så jag hade aldrig läst texten nedanför innan jag läste boken. Plus att alla sa att den var så bra.
This morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she'd have to do. This afternoon, her planet was invaded.
The year is 2575, and two rival megacorporations are at war over a planet that's little more than a speck at the edge of the universe. Now with enemy fire raining down on them, Kady and Ezra--who are barely even talking to each other--are forced to evacuate with a hostile warship in hot pursuit.
But their problems are just getting started. A plague has broken out and is mutating with terrifying results; the fleet's AI may actually be their enemy; and nobody in charge will say what's really going on. As Kady hacks into a web of data to find the truth, it's clear the only person who can help her is the ex-boyfriend she swore she'd never speak to again.
Told through a fascinating dossier of hacked documents--including emails, maps, files, IMs, medical reports, interviews, and more--Illuminae is the first book in a heart-stopping trilogy about lives interrupted, the price of truth, and the courage of everyday heroes. Text från Adlibris.

Ja, vad tyckte nu jag om boken då, visst var det ett annorlunda sätt att berätta en historia på, och jag gillade verkligen det konceptet. Sen tror jag att boken har fått en hel del hype från bokbloggare och booktubers så jag hade för höga förväntningar, så det blir bara 4 av 5 i betyg för den. Men jag kommer ändå att läsa fortsättningarna för jag vill ju veta vad som händer.

Denna bok får även vara med i kaosutmaningen 2017 som en hypead bok som är nr 34.

fredag 28 april 2017

Helgfrågan v 17


I veckans helgfråga undrar Mia:

Vad tror ni förlagen vinner på att ge oss bokbloggare recensionsexemplar?
Tipsa gärna om en bok ni tror inte fått så mycket uppmärksamhet om det inte vore för oss bokbloggare.

Bokförlagen måste ju tycka att det är en bra idé att skicka ut rec ex till oss bokbloggare, om de gör det, och det är väl för att om böckerna syns på så många ställen som möjligt så blir boken känd och fler känner för att skaffa sig en bok och läsa.
Tips på en bok det kan jag inte komma på någon just nu i alla fall.

Pågående läsning # 55

Under veckans tid har jag läst ut en hel del böcker, men denna finns kvar som påbörjad, Fast jag tror att den får pausa lite pga den är en lånebok och jag behöver inte lämna den förrän ca 3½ vecka och har andra biblioteksböcker som ska lämnas innan, som jag vill hinna läsa.
Sen i morgon är det Dewwys 24h Readathon som jag funderar att vara lite deltagande i, hela världen har samma starttid och det pågår i 24 timmar, starttiden för oss här i Sverige är kl 14.00. (Western USA tid kl 08.00 (ex NewYorks timezon))
Men som sagt har väl annat för mig men det kan vara kul att se vad man får läst, jag länkar till det här.

torsdag 27 april 2017

Olikhetsutmaningen Nord - Syd

I Olikhetsutmaningen på  bloggen enligt O denna vecka efterfrågas motsatsparet nord - syd.

Den allra första tanken som dök upp var för mig precis som enligt O skrev i sitt inlägg med, TV-serien och boken Nord och Syd av John Jakes. Om ingen vet så skildrar det det Amerikanska inbördeskriget.

Men här kommer mitt motsatspar börjar med att resa till Norr och sen Söder, för efter vi kanske till och med har blivit stelfrusna så kan vi tina upp i värmen.

I nordliga breddgrader utspelar sig Andrés polarexpedition, jag har länge velat läsa Bea Uusmas Expeditionen, min kärlekshistoria.

Sen reser vi söder ut ända till Australien, och ännu en gång en bok jag vill läsa, och det är fortsättningen av Iluminae av Alice Kaufman och Jay Kristoff, Gemina. Författarna har skrivit en hel del till böcker som jag gärna vill läsa.

Bonustipsböcker:
Annars har jag läst en del böcker av Australienska författare som utspelar sig i Australien som tex Tant Theodora av Patrick White, Törnfåglarna av Collen McCullough, I morgon då kriget kom av John Mardsen, Francesca av Melina Marchetta och den jag har tyckt bäst om Fem svarta höns av Nevil Shute. Och en bra bok av en australiensk författare är Boktjuven av Markus Zusak

Hett i hyllan v 17


Då var det torsdag igen, och jag hakar på Bokföring enligt Monikas hett i hyllan, hon skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och denna vecka ska jag introducera majs månads hyllvärmare, alltså den bok jag ska läsa som har stått länge i min hylla och som jag ska läsa nästa månad. Boken har stått så länge så jag har inte ens någon aning när jag införskaffade den, men jag har velat läsa den länge i alla fall. Boken är....

Om ni vill veta vad boken handlar om eller bara besöka Maria Ernestams hemsida har ni länken här.

onsdag 26 april 2017

One Hundred Shadows av Hwang Jungeun

An oblique, hard-edged novel tinged with offbeat fantasy, One Hundred Shadows is set in a slum electronics market in central Seoul – an area earmarked for demolition in a city better known for its shiny skyscrapers and slick pop videos. Here, the awkward, tentative relationship between Eungyo and Mujae, who both dropped out of formal education to work as repair-shop assistants, is made yet more uncertain by their economic circumstances, while their matter-of-fact discussion of a strange recent development – the shadows of the slum’s inhabitants have started to ‘rise’ – leaves the reader to make up their own mind as to the nature of this shape-shifting tale.   
Hwang’s spare prose is illuminated by arresting images, quirky dialogue and moments of great lyricism, crafting a deeply affecting novel of perfectly calibrated emotional restraint. Known for her interest in social minorities, Hwang eschews the dreary realism usually employed for such issues, without her social criticism being any less keen. As well as an important contribution to contemporary working-class literature, One Hundred Shadows depicts the little-known underside of a society which can be viciously superficial, complicating the shiny, ultra-modern face which South Korea presents to the world.
Text hämtad från Goodreads, boken kommer från Tilted Axis Press.

Denna bok fick jag i Moth Box (en box med två överrasknings böcker som Mercedes som har youtubekanalen, väljer ut från oberoende förläggare i UK) som jag provade i Mars månad, och det var denna jag testade först utav de två, i samband med Påskutmaningen jag var med i. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om boken, fick inte in handlingen riktigt, men den var ändå inte dålig, vet egentligen inte om jag fick svar på vad de där skuggorna var för något. Men en sak med boken är, var inte hungrig samtidigt som du läser den, och är du inte det så blir du säkert, för vad mycket hänvisningar till mat det var och de åt på var och varannan sida kändes det på.

Denna bok får även vara med i kaosutmaningen som bok nr 5 en bok från Asien.


tisdag 25 april 2017

Kulturkollos utmaning - den gröna ön


Kuturkollo denna vecka skriver så här i sin utmaning till oss.

Det går ut på att skriva ned de tre ord du först kommer att tänka på när du hör ordet Irland. Inte tänka för länge utan bara skriva!

Tre ord jag tänker på när jag hör Irland

  • Spännande natur
  • Katoliker och protestanter, till deras flaggas färger hittade jag en förklaring på Wikipedia.

Grönt till vänster står för den katolska befolkningen på "den gröna ön"
Orange till höger är Vilhelm I av Oraniens färg och står för protestanterna
Vitt mellan grönt och orange symboliserar minnet av fred mellan katoliker och protestanter

  • Jedward (skäms nästan, men jag gillar dessa tvillingar, om ni inte minns så var de med i ESC 2011 med Lipstick och året efter med Waterline).

måndag 24 april 2017

Tematrio - europa

 I Lyrans noblesser tematrio efterfrågas denna gång efter våra europafavoriter. Här kommer mina


  1. Det får bli en klassiker för visst gillade jag när jag var ung De tre muskutörerna av Alexander Dumas, så här får det bli Frankrike.
  2. Vi går vidare till Spanien med Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon
  3. Och till slut Finland med Sofi Oksanen, men här har jag svårt att välja bok men det får bli Utrensningen. Då blir det ju lite Lettland också på så vis.

söndag 23 april 2017

Barnboksfemman vecka 16

Carola på Barnboksbloggen har ett tag haft Barnbokfemman, men jag har aldrig känt att jag har velat vara med och lista några barnböcker, även om barnböcker intresserar mig, men läser inte så mycket barnböcker just nu, barnen har blivit för stora för att vilja bli lästa för. Men ibland slinker det med en och annan bland annat jag läser. Läser dock en hel del ungdomsböcker och unga vuxna böcker.
Så här skriver Carola om Barnboksfemman: (och jag kände att det temat ville jag gärna tipsa om)

Barnboksfemman fungerar så att jag varje vecka presenterar ett tema , t ex sorg eller kärlek, och sedan är tanken att du ska skriva om fem barn- eller ungdomsböcker som du förknippar med detta tema. Skriv så lite eller mycket du vill om varje bok (men självklart är det alltid intressant att få läsa någon liten motivering till varför du valde just dessa titlar). Skulle du inte komma på precis fem titlar får du såklart skriva de du kommer på.
I denna barnboksfemma är temat nostalgi, så därför skulle jag vilja att ni tipsar om barn- eller ungdomsböcker som du minns från din egen barndom och som du önskar att en ny generation barn skulle få läsa och uppleva. 

  1. Elsa Beskows bilderböcker, gillad jag när jag var liten, dock har inte mina söner varit så förtjusta i dem. Här är nästan allt favoriter men ex Solägget och Puttes äventyr i Bläbärskogen var mina klara favoriter. 
  2. Systrarna P av Lars Nicklasson, handlar om två tvillingsystrar som hittar på bus och hamnar på äventyrliga utflykter etc. Riktar sig till barn i 5-10 år (att sätta åldersgräns är svårt, men systrarna är i åldern 6-9 år tror jag i böckerna).
  3. Kulla Gulla, de minns jag mest att för att det var jag gick från uppläst för mig till att läsa själv, för jag ville inte vänta utan behövde veta vad som hände. En fin berättelse om en flickas uppväxt både i tid men även från att vara fattig till att vara rik.
  4. L M Montgomerys böcker om Anne på Grönkulla och även om Emily, som faktiskt jag tyckte bättre om.
  5. Maria Gripes böcker, början till fantasy och mystiska berättelser för mig pga jag läste Agnes Cecilia, en sällsamhistoria, Tordyveln flyger i skymningen och Skuggserien.

lördag 22 april 2017

Bokbloggsjerka 21-24 april

Idag undrar Annika i bokbloggsjerkan detta:

Hur avgörande är karaktärerna tycker du?

Vad jag inte gillar är om karaktärerna i en bok beskrivs på ett sätt så att de upplevs platta. Jag behöver känna något för karaktärerna annars skulle jag inte klara av att läsa boken, handlingen är inte tillräckligt. Sen behöver inte känslan vara att jag tycker om karaktären eller att de bara har goda karaktärsdrag. Jag tycker lika mycket om att läsa om karaktärer som är irriterande, eller gör mig arg och upprörd över dem. Sen är jag den där som tror att det alltid finns något gott i alla, även om de handlar på ett sätt jag inte gillar.

fredag 21 april 2017

Amulett del 2 Stenväktarens förbannelse av Kazu Kibuishi

Nu fortsätter spänningen i andra delen Amulett - Stenväktarens förbannelse.

Emily fortsätter sitt sökande efter ett botemedel till mamman tillsammans med lillebrodern Navin. På vägen får de nya vänner och fiender ...
Från Bokus 

Andra delen av den grafiska barn och ungdomsserien Amulett var lika bra som första delen. Jag som är vuxen har en snabb läsning utav en spännande historia som fångar mitt intresse snabbt och jag vill och kommer att läsa fortsättningen.

Olikhetsutmaningen fult - fint

På bloggen enligt O är dagens fundering på olikhetsutmaningen fult - fint. Så här står det i inlägget;

De handlar om fin och ful litteratur och om det finns någon litteratur som rent objektivt är bättre än annan. Debatten startade på Bokhora och jag skrev tre inlägg i ämnet som har de inte så fantasifulla titlarna Vad är egentligen dåligt?Okej, lite snobbig är jag och Vad är egentligen kvalitet?  
Min uppgift till er idag är att presentera böcker som passar till motsatsparet fint och fult. Det kan handla om kvalitet, men lika gärna om yta eller innehåll.

Hmmm, vad ska vi skriva om detta då, det skulle ju kunna vara innehåll, omslag eller titel.
Men jag tror att jag börjar så här, när jag var barn/ungdom så tyckte biblioteken att viss litteratur var fullitteratur (skräplitteratur) som de därmed inte köpte in. Och jag läste en hel del av dem ändå som tex Kitty-böcker. Dock kan jag väl säga det som biblioteket tyckte var finlitteratur till barn/ungdomar då var som jag lånade var Jules Vernes böcker, och jag läste hela serien Kulla-Gulla.

Sen hade jag en tanke angående boktitlar och tänkte på tex Bitterfittan av Maria Sveland, För titelns skull bara, för jag har inga tankar på vad boken handlar om, jag kan inte säga vad jag tycker om den för jag har inte läst den. Men kan inte komma på en titel jag tycker är fin, men det finns ju en hel del som är rätt poetiska.

Och omslag finns det ju både fula och fina men det tänker jag inte leta upp några här och visa, För detta blev faktiskt ett långt inlägg fast jag först trodde jag inte hade något alls att skriva om.

Pågående läsning # 54 + A Book In A Jar + cosyreadingnight

Varför kan jag inte läsa ut en bok innan jag påbörjar en ny??? Fast jag vet två orsaker på frågan varför, jag vill läsa alla böcker på en gång, och för att en del är biblioteksböcker och behöver snart lämnas tillbaka till biblioteket. Nu har jag 2 olästa och 2 stycken påbörjade biblioteksböcker och de ska lämnas på onsdag, får se vad jag hinner med.
Vad det ser ut så får nog Sågverksungen vänta lite, för a darker shade of magic läser jag för jag är med i en läsgrupp på Goodreads A Book In A Jar som boktubern Book Roast har startat se hennes video här.


Tänkte även vara med på Spring Cosy Reading Night nu på söndag som en annan booktuber håller i Lauren and the Books, det pågår Brittisk sommar tid mellan 19 - 21. Hennes video kan du även se här.


torsdag 20 april 2017

Helgfrågan vecka 16


Mias bokhörna har idag fått sin helgfråga från Holavedsbrudar-författarblogg, och frågan lyder så här

Följer du en eller flera författare på facebook och/eller Instagram? I så fall vilka och varför?

Ja, visst följer jag vissa författare på Instagram, facebook har jag lite kommit ifrån inte alls intresserade längre, Instagram känns så mycket mera kreativt, bilderna antagligen.
Följer författare gör jag med de som jag har känt mig intresserade av utav vad jag har läst utav dem (deras böcker alltså), just nu ex Thareh Mafi och Ransom Riggs, och andra författare för jag har läst deras bloggar om författandet tex Sofia Fritzon och Ewa Klingberg ( alltså Holavedsbrudar - Författarblogg).

Hett i hyllan vecka 16


På bloggen Bokföring enligt Monika kan vi tipsa/skriva om de där böckerna vi gärna vill läsa men råkar bli hyllvärmare, så här står det i Monikas inlägg:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka tänkte jag ta upp en bok jag länge har velat läsa och som jag köpte på Myrorna förra februari då de hade halva priset på böckerna pga bokrean. Och det är klassikern...

...Den gudomliga komedin av Dante. 

onsdag 19 april 2017

Stad av glas av Cassandra Clare

Clary kämpar för att rädda sin mammas liv, men för att få hjälp måste hon åka till Glasstaden, Skuggjägarnas stad i hemlandet Idris. Men att ta sig in oinbjuden i staden är förbjudet enligt Lagen, och att bryta mot den kan straffas med döden… 

Kärlek är en dödlig synd och gamla hemligheter kan visa sig vara livsfarliga, när Clary och Jace tillsammans står upp mot Valentine, den ondskefulle före detta skuggjägaren som också är deras pappa! 

Stad av glas är den tredje delen i serien "The Mortal Instruments". De tidigare delarna heter Stad av skuggor och Stad av aska

Texten och bilden är hämtad från BonnierCarlsens förlags sida och du kan även besöka Cassndra Clares hemsida här.

Denna serie fick mig att fastna och nu har jag läst tredje delen och avslutade i den första TMI (The Mortal Instruments) triologin. Och jag kommer att fortsätta att läsa om Shadowhunters och jag har lärt mig att man ska läsa dem i kronologisk ordning så det är Clockwork Angel som står på tur. 
Undrar dock lite vad det är som gör att jag gillar det, det är ju ändå det där som utmärker en typisk YA, ung vuxen bok, är inte så förtjust i Clary och Jace egentligen. Men hade råkat få mig en av de stora twisterna angående böckerna när jag började läsa och i mitt fall fick det bara mig att fundera hur det hängde ihop och tycka att det var intressant att läsa och se vilka ledtrådar författaren hade gett under berättandets gång. Men nu vet jag inget vad som ska hända så det ska bli kul att läsa fortsättningen. 

tisdag 18 april 2017

Odla med kultukollo - tisdagsutmaningen


Så här skriver de på Kultukollo om dagens utmaning hos dem:

Denna vecka pratar vi om odling, trädgårdar, blommor och växter som finns runt omkring oss här på kulturkollo och jag tänkte att det kunde vara dags att inleda något som jag tänker kan bli en verklig utmanare till radioprogrammet Odla med P1. Nämligen Odla med Kulturkollo! Nu är det dags att odla med kulturella cellerna och göra en djupdykning i kulturens grönaste hav.
Vilken är din grönaste favorit i Kultursvängen? 
Denna utmaning sätter verkligen mig på pottkanten, i kultursvängen vet jag inte alls vad jag ska svara på det här. Caroline skrev på kulturkollo igår om att hon lyssnade på ljudböcker medans hon arbetade i trädgården. Och inte ens där kan jag plocka fram något ur minnet, för även om jag har lyssnat på ljudbok när jag har rensat så minns jag inte ens vad jag har lyssnat på. Och det beror helt enkelt på att jag inte brukar göra det så ofta, och det beror inte på att jag inte vill utan mera att jag har problem och inte klarar av det, pga smärta pga fibromyalgi etc.
Sitta ute och läsa är väl något jag gör då och då men jag klarar egentligen inte av det så bra heller, går inte att sitta i solen för då får jag ont i ögonen efter ett tag och jag bränner mig lätt. Och läsa bäst gör jag helst i soffan eller sängen, är den där bekväma människan.
Men en bok jag minns från min ungdom som jag satte mig i trädgården med en tidig vår när jag kände att jag ville sitta ute och läsa för det är så bra väder och det är Mannen i brunt av Agatha Christie. Brunt kan ju symbolisera jorden som vi odlar i.

Påskutmaningen2017 #eggetpask17

Hur gick det nu för mig i påskläsutmaningen som Mias bokhörna har haft under påskhelgen, vi skulle läsa så mycket som möjligt under tiden 14-17 april.
Jag fick i alla fall under tiden läst ut 4 böcker, tre utav dem jag hade bestämt mig för innan, dock började jag bara på Kungarnas krig, plus startade även på a dark shade of magic som jag inte ens innan hade tänkt läsa under denna period.
Här kommer siffrorna för utmaningen

Dag 1 100 sidor
Dag 2 310 sidor
Dag 3 375 sidor
Dag 4 222 sidor
Dag 5 80 sidor
Dag 6 258 sidor

Sammanlagt under helgen läste jag 1345 sidor.

måndag 17 april 2017

Skugglandet av Alyson Noel

Evers älskade, den odödliga Damen, har drabbats av en kraftfull förbannelse. En snabb beröring dem emellan kan få ödesdigra följder och en kyss kan sända dem båda till evig glömska i Skugglandet, fängelset där de förtappade själarna bor. 
För att häva förbannelsen börjar Ever utöva magi och får hjälp från oväntat håll: den vackre och märkligt välkände Jude. Även om Ever vill rädda Damen växer Evers känslor för Jude och snart börjar hon tvivla på om det verkligen är Damen som är hennes sanna själsfrände.
Text och omslagsbild från Bokus sida.

Tredje delen i serien De odödliga, och ännu har denna serie (på sammanlagt 6 böcker) mig i sitt grep, efter att ha läst den vill jag gärna fortsätta med nästa del med en gång. Och så mycket mer vågar jag inte skriva om denna bok pga spoilerrisk, som det är så lätt med i serier om i alla fall tidigare delar.

Veckans bokbloggsfråga v 16

Ny vecka och ny bokbloggsfråga;
Vilken bok eller vilka böcker skulle du vilja läsa en fortsättning på skriven av en annan författare? Vilken författare tycker du i så fall skulle få äran att skriva denna fortsättning? Skulle du då vilja att boken skrevs som en uppföljare för att få veta vad som hände sedan, eller skulle du hellre vilja läsa samma historia fast ur någon av de andra karaktärernas perspektiv? 

Detta var en lite klurig frågeställning, jag vet faktiskt inte om jag vill läsa fortsättning av någon favoritförfattare där en annan författare/spökförfattare tagit över, fast är det ur en bokserie, som man verkligen gillar och vill veta vad som händer. Men då känns det ju bäst att orginalförfattaren har lämnat direktiv hur han har tänkt sig att handlingen ska vara och hur historien slutar. Och en bokserie som jag behövde veta slutet på var Sagan om Drakens återkomst/ Time of Wheel där Robert Jordan dog, men han hade berättat för sin fru och hade lämnat anteckningar, som sedan än annan duktig fantasyförfattare fick avsluta serien, Brandon Sanderson, och jag gillade verkligen även de tre avslutande böckerna som Sanderson skrev.

Jag kan verkligen inte ange vilka böcker som skulle vilja ha en fortsättning på eller vem som skulle skriva dem då. Och verkligen inte om det ska vara en uppföljare eller skriven ur någon annans perspektiv. Böcker skrivna ur en annans karaktärs perspektiv har jag läst och gillat tex Gregorius av Bengt Ohlsson och Mordets praktik av Kerstin Ekman utifrån Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Och även För Lydia av Gun-Britt Söderström som baseras på Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg.


söndag 16 april 2017

Solsvärta av Marianne Cederwall

Femte och avslutande delen i den älskade serien om Mirjam och Hervor!
Mirjam har lämnat sommartillvaron på Gotland och följt med sin älskade Calle till Västerås där han ska arbeta med ett projekt till stöd för den hotade pilgrimsfalken. Tre halvvuxna falkungar ska placeras ut i ett gammalt vattentorn med hopp om att de ska etablera sig i trakten. Men i Västerås finns också flera duvslag, vars ägare oroas av pilgrimsfalkarnas närvaro.
Hervor, som i en syn har sett sin försvunna barndomsvän Satu och en brevduva, ger sig ut på en resa i Europa på jakt efter fler ledtrådar. Men duvor och falkar är en dålig kombination, och när Hervor hittar en vinge från en koltrast, en solsvärta, blir hon fylld av onda aningar…
Text och bild kommer från Marianne Cederwalls hemsida.

Vilket avslut på serien, denna bok gillade jag mer än de två senaste, och lite sorgligt på slutet. Jag gillade verkligen temat med duvor och pilgrimsfalkar, och sedan gick handlingen tillbaka till andra världskriget. Om ni inte har läst någon bok i denna serie så kan jag rekommendera denna för det är den bästa av alla fem.


#eggetpask17 uppdatering

 Tänkte att jag kanske skulle göra en liten uppdatering så här i Mias bokhörnas påskutmaning, det går rätt bra med läsningen. Har avslutat 3 av böckerna som jag hade i min TBR, att läsa hög. Fast kände inte för att läsa i Kungarnas krig som är den som är kvar i från den tänkta läsningen i dag så jag valde en lättsmält påskkrim i stället, Den stilige mannens kafé deluxe av Alexander McCall Smith så den tänkte  jag läsa i dag.

Läst i helgen har jag gjort med
Dag 1 100 sidor
Dag 2 310 sidor
Dag 3 375 sidor
Dag 4 222 sidor

Sammanlagt har jag läst 1007 sidor.

Bokcamilla på Goodreads

Goodreads har inte intresserat mig nämnvärt någon gång, har under en del år kollat så smått på sidan,  och skapade ett konto för ett tag sen men inte använde så mycket. Men nu har jag lagt in en reading challenge för i år och bokfört böckerna som jag har läst under året. Skaffade kontot gjorde jag egentligen för jag såg att Booktubern Book Roast har en läsgroup på Goodreads som jag tänkte försöka läsa boken som är tänkt för nu i april och tänkte att det kunde vara kul att kunna diskutera boken ihop med andra. Gruppen heter Book in a jar, här finns videon som Book Roast informerar om den.


En annan kul sak skulle vara att få reda på era Goodreadskonton för att kunna lägga till er som vänner där, så fyll nu mina kommentarer med det....

lördag 15 april 2017

Monster i garderoben av Johan Hilton

Monster i garderoben. En bok om Anthony Perkins och tiden som skapade Norman Bates












Alfred Hitchcocks ­ film Psycho skrämde slag på 1960-talets biobesökare och har med tiden blivit århundradets mest berömda skräck­film. För Anthony Perkins, som spelade huvudrollen som mördaren Norman Bates, gick det inte lika bra. I en tid då det offentliga USA såg förrädare överallt, och där många homosexuella sparkades från statsförvaltningen, blev den mammabundne och misstänkt fjollige Norman Bates en ödesdiger ­figur att förknippas med. Rollen blev en dödsstöt för Anthony Perkins karriär.

Monster i garderoben är en inkännande biografi­ och en lekfull analys av en skräck­film och dess samtid. Framför allt är det en uppfordrande skildring av hur populärkulturen använder sexuella minoriteter som underhållning och skrämseleffekt – något som kastar hotfulla skuggor ända in i vår tid.

Innehållstexten hämtad från Natur och Kultus sida.

Denna bok hade jag sett på biblioteket någon gång, och efter att ha sett TV-serien Bates motel och för många år sen även ha sett Pshyco blev jag intresserad av att läsa den. Och det är en hemsk skildring av hur homosexuella sågs och behandlades på under -50, - 60 och - 70 talet, visst är de bara lite mer accepterade nu än då, homofobin finns kvar. 

Bokbloggsjerka 14-17 april

Less is more, håller du med om det? (Kan handla om en på tok för lång bokserie, en bok som borde ha förkortats med typ 300 sidor, etc.

Detta undrar Annikas i helgens bokbloggsjerka. 
Och mitt svar lyder så här;
Jag minns ingen nyligen jag tyckte var för lång, men visst kan det kännas långt att läsa en bok som är lång och då är det när det närmar sig 450 sidor eller mer. En som jag vet kändes lite motig efter 2/3 det var Blonde av Joyce Carol Oates. Men minns inte någon annan specifikt så där.
Bokserier dock kan ju bli långa men som jag svarade sist om jag har kunnat följa hela Sagan om Isfolket med sina 47 delar utan att tröttna så.....

fredag 14 april 2017

Helgfrågan v 15


I denna veckas helgfråga hos Mia undrar hon om påskekrim;

Läser du deckare vid påsk? Har du läst något nytt fräscht på deckarfronten på sista tiden?
Om ni nu inte läser deckare kanske ni har något nytt fräscht boktips från en annan genre.

Deckare läser jag när jag har lust för, och det inte alltid det blir en deckare vid påsk, för jag läser alltid det jag känner för, när jag ha lust för det. Men som sagt deckare läser jag och om jag har något fräscht tips,,,,det var ju ett tag sen jag läste något nytt utkommet, men....Mikaela Bleys båda deckare gillade jag både Lycke och Liv. Även Jenny Rognebys första Leona, tärningen är kastad var bra, och jag har definitivt tänkt läsa uppföljaren.

Pågående läsning # 53 + hur det går Påskutmaningen (Mias Bokhörna)

Hej och hå slalomläsaren i tagen igen nu fyra böcker påbörjade men hoppas att på att få läsa ut någon/några i helgen pga pågående läsutmaning i påsk hos Mias bokhörna.

Har i läsutmaningen lyckats läsa ut en bok redan och sammanlagt läst på två dagar 410 sidor, varav första dagen 100 sidor och dag två 310 sidor, får se vad dagens notering hamnar på, den som är intresserad kan se på min instagram @bokcamilla där jag uppdaterar oftare än här på bloggen om hur det går. Och alla Instagram- och Twitterinlägg som finns om utmaningen samlas under #eggetpask17.

torsdag 13 april 2017

Olikhetsutmaningen fågel -fisk

Bloggen enligt O vill denna vecka att vi ska hitta ett kulturellt motsatpar på orden fågel - fisk. (Med en blinkning till att det är påsk).

Först började jag tänka på att det här var svårt, hade inte en tanke på vad jag skulle skriva, men sen kom tanken in på den här...

Fågel - Fåglarna Hitchkoks film, och då fortsatte sen tanken vidare till skräckfilm och fisk - Hajen. Båda är filmer som jag sett för länge sedan och ryst över så det får bli skräcktema på min motsatspar idag.



Hett i hyllan v 15

 

På bloggen bokföring enligt Monika är det även denna torsdag dags för Hett i hyllan och så här skriver hon:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag väljer att lyfta fram en bok som jag har haft ett tag i hyllan men har velat läsa länge, men jag ville först läsa de tidigare delarna i serien men nu är jag i kapp och ska kunna läsa denna när som helst nu, så förhoppningsvis är det snart dags för denna.



När överläkare Pia Fjällstedt försvinner under mystiska omständigheter, blir det inte ett fall vilket som helst för Sundsvallspolisen. Åminstone inte för kriminal inspektör Sofia Waltin, eftersom Pia Fjällstedt är hennes faster. Dessutom har Sofias pappa länge haft en konflikt med sin syster och hamnar högt upp på listan över dem som kan tänkas ha med försvinnandet att göra
Också Sofias kollega Johan Axberg får problem att skilja yrkesroll från privata bekymmer när hans nya flickvän blir misshandlad av sin exman. Dessutom verkar Johans bäste vän, läkaren Erik Jensen, vara mer inblandad i de alltmer dramatiska händelserna på stadens sjukhus än han vill erkänna. Frågan om liv och död ställs på sin yttersta spets.
Rymd utan stjärnor är den fjärde boken om kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen. Här ställs frågan om liv och död på sin yttersta spets.