söndag 5 februari 2017

Fröken Europa av Kerstin Gavander

Fröken Europa är en skönlitterär berättelse som på ett naturligt sätt väver in kunskap om länder i Europa. Med denna bok vann Kerstin Gavander en stor pristävling år 2003 som utlystes av Liber, Lär för livet/Läsrörelsen och Lärarförbundet. Uppgiften var att skriva den bästa boken för femteklassare om dagens Europa. Så här säger författaren själv:

– Jag har skrivit om en vanlig klass med en ovanlig fröken. Min önskan är att barnen ska känna igen sig och bli nyfikna på att lära sig mer om Europa. Många kapitel har sin tyngdpunkt på demokrati som jag tycker är viktigt att diskutera. 

Boken är illustrerad med teckningar i färg. Text från Adlibris.http://www.adlibris.com/se/bok/froken-europa-9789147071203

Denna bok har min son som går i femman och lär sig om Europas länder som lärobok just nu och när han hade den hemma i veckan kunde jag inte låta bli utan läsa den för att se om den var så bra som baksidetexten gav sken av. Och det var den verkligen, den är lagom mystiskt och spännande plus den lär barnen om Europas länder och historia. Lite som Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa lärde barn om Sverige och våra landskap.

Denna bok får även ingå i kaosutmaningen som bok nr 25 En bok för barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar