torsdag 4 juli 2024

Hett i hyllan vecka 27 / 2024

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och även denna vecka blir det en ljudbok jag ännu inte har hunnit lyssna på /läsa fast jag har haft tänkt det länge för att få avsluta denna serie ...

Áili betalade ett högt pris när hon skyddade Urseiten från Borri noaidi. Nu plågas hon av inre demoner och i ett försök att fly undan dem lämnar hon Idijärvi sameby för gymnasieskolan i Kiruna. Men allt är inte som det ska i den lappländska staden. Skrämmande saker händer, saker som verkar centrera sig runt Áili vare sig hon vill det eller inte. Sakta återvänder ljuset till Sápmi, men med ljuset kommer också ett löfte om en sista strid. Är det en strid Áili kan vinna utan att bli någon hon inte vill vara?

Midnattsljus är tredje och avslutande delen i Idijärvi-trilogin om Áili som flyttar från sydligaste Skåne till nordligaste Lappland där hon kämpar för att hitta sin plats i en ny miljö fylld av uråldrig magi.






2 kommentarer:

  1. Den här serien känner jag inte alls till. Det är nog inte vad jag skulle vilja läsa, men jag antar att den är spännande.

    SvaraRadera
  2. Hela den serien är riktigt bra!

    SvaraRadera