fredag 17 maj 2024

The desert and the drum av Mbarek Ould Beyrouk



The Desert and the Drum is the first novel ever to be translated into English from Mauritania. It won the Ahmadou-Kourouma Prize in 2016.Everything changes for Rayhana when foreigners with strange machines arrive to mine for metal near her Bedouin camp. One of them is the enigmatic Yahya. Rayhana's association with him leads to her abandoning all she knows and fleeing alone to the city. When her tribe discover she's stolen their sacred drum they pursue her to exact their revenge. Though Rayhana has her own missing person to seek.The Desert and the Drum tells of Rayhana's rift with her family, the disturbing characters she encounters in the metropolis, her attempts to separate friend from foe and to find a place for herself amidst the contradictions of contemporary Mauritania.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Storytel.

När jag och Evelina skulle välja en bok att läsa från Marutianien i vårt läsprojekt Världen runt föll valet på den här som den enda bok vi båda kunde få tag på som e-bok host Storytel.

Sen hade vi tur för just den här boken var väldigt underhållande från vad andra kan ha varit som vi har valt att läsa från olika länder.

Rayhana var en intressant karaktär att lära känna och de händerlser hon tog oss med på, även om boken kankse slutade lite väl öppet till slut.




torsdag 16 maj 2024

Hett i hyllan vecka 20 / 2024

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

 Fortsätter med böcker från min långa bokhylle-lista på Storytel som jag vill lyssna på, som den här ungdomsromanen som jag velat läsa länge. 

'Om ni hör någon ropa så är det jag. Jag är jag. Jag är femton år. Och jag är livrädd.' På ett café i Stockholm sitter Puck. Hon väntar och tänker. Väntar på någon hon inte har sett på mycket länge. Och tänker på hur det var då, när hon bara var elva. Berättelsen om Puck som 15 åring varvas med den om Puck som 11 åring, och i brytpunkten växer långsamt bilden fram. Bilden av en ung tjej som gör sitt bästa för att hålla masken, ha kontrollen, inte låta någon komma för nära. Det här är boken om Puck. Men också om en pappa som försvann och en mamma som stannade kvar. Om att allt för ofta vara rädd rädd att det ska bli fel igen, rädd att alla ska förstå. Om svek, ilska och rädsla, men också om vänskap, kärlek, och kanske försoning. Med en stark närvaro och ett snudd på självlysande språk berättas historien om Puck. Om vem hon var och den hon blev, och om ett liv där det fattas en tärning.

onsdag 15 maj 2024

Djävulen och det mörka vattnet av Sturat Turton


Året är 1634 och Samuel Pipps, världens främste detektiv, forslas ombord på ostindiefararen Saardam. Fartyget ska föra honom till Amsterdam där han ska avrättas för ett brott han kanske - eller kanske inte - begått. I sällskap har han sin lojala livvakt, Arent Hayes, som är fast besluten att bevisa sin väns oskuld. Bland de andra passagerarna finns Sara Wessel, en adelskvinna med en hemlighet.
Men fartyget har knappt hunnit komma ut på öppet hav förrän resan börjar förgiftas av djävulskap. En märklig symbol dyker upp på seglet. En död spetälsk tycks röra sig över däcken. Boskap dör i natten. Och dessutom hör passagerarna en fasansfull röst viska till dem i mörkret. En röst som utlovar tre oheliga mirakel, följda av en massaker. Onda krafter rör sig över fartygets däck och sakta men säkert får de resenärerna att vända sig mot varandra.
Med Pipps fängslad är det bara Arent och Sara som kan lösa mysteriet. En gåta som är kopplad till mörka hemligheter i passagerarnas förflutna - och som nu hotar att sänka fartyget och döda alla ombord.
I svensk översättning av Åsa Brolin.

STUART TURTON är en brittisk författare och journalist som bor med sin hustru i London. Hans första roman, De sju morden på Evelyn Hardcastle, hyllades av kritikerna och blev en bästsäljare både internationellt och i Sverige. Djävulen och det mörka vattnet är hans lika hyllade andra roman.

Bokomslaga och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Författarens första bok gillade jag och den var svårdefinerad till vilken genre det var och det var likadant med denna. Jag gillade att det var en mörk eller spökhistoria med historisk deckargenre. Och det var lite konstigt att jag gillade denna så mycket som jag gjorde för jag har lite problem med historiska romaner men om jag hittar något jag gillar brukar jag gilla dem mycket.

Jag hade inte en aning om vad som pågick i den förrän jag kom till slutet och fick det berättat för mig, men jag gillade upplägget på berättelsen och på lösningen. 

Jag kan bara säga om författaren kommer att skriva något mer kommer jag att läsa det.







tisdag 14 maj 2024

Tisdagstrion - Omslag i rött, blått och vitt

Tisdagstrion denna gång vill fira vårt grannland genom att tipsa om omslag i Rött, blått och vitt som Norges flagga då det är deras nationaldag den 17e maj.

Som vanligt har jag länkat till rescensionerna för den som är intresserad av vad böckerna handlar om och/eller vad jag tyckte om dem.

 Dry av Neal Shusterman & Jarrod Shusterman
En kats resedagbok av Hiro Arikawa
Svart tomtebloss av Kerasocet och Vehlmann

måndag 13 maj 2024

Vad jag läste, såg och hörde på under vecka 16 / 2024

 

I den här veckan har jag väl läst som mjag brukar göra även om det funnits annat som tagit tid från läsningen som till exempel allt jag har tänkt och hållit på med min egna skrivande.
Det har blivit lite booktubetittande men även TV-serier som Once upon a time (4 avsnitt), You (2 avsnitt) och S.W.A.T (2 avsnitt).
Jag har även lyssnat på en del poddar, muisk och ljudböcker. 
Detta läste jag dag för dag

6/5

56 sidor ur Monstrets dotter (De utvalda #2) av Kristin Cashore

65 sidor ur Stragight up av James Lear (ljudbok, utläst)

7/5

55 sidor ur Monstrets dotter

8 sidor ur Pucking around av Emily Rath (ljudbok)

8/5

67 sidor ur Monstrets dotter

35 sidor ur Pucking around

90 sidor ur Mörkersikt av Johannes Källström

9/5

54 sidor ur Monstrets dotter

80 sidor ur Pucking around

10/5

43 sidor ur Monstrets dotter (utläst)

47 sidor ur Pucking around

71 sidor ur Blowback 07 - Brian Meehl

11/5

0 sidor 

12/5

107 sidor ur Stjärnor och rök av Marie Lu

30 sidor ur Ända in i mammahjärtat av Hanna Lundahl

60 sidor ur Mörkersikt

15 sidor ur Blowback 07



Sammanlagt läst denna vecka

antal sidor 883
antal lyssnade timmar ca ca 5½
antal böcker 2

Sammanlagt läst under Maj
antal sidor 1549
antal lyssnade timmar 7½
antal lästa böcker 5

Sammanlagt läst under April
antal sidor 6826
antal lyssnade timmar ca 22
antal böcker 28


Sammanlagt läst under Mars
antal sidor 5715
antal lyssnade timmar ca 22 och en kvart
antal böcker 16

Sammanlagt läst under februari
antal sidor 6816
antal lyssnade timmar 23½
antal böcker 21

Sammanlagt läst i Januari
antal sidor 6129
antal lyssnade timmar 42
antal böcker 17

Sammanlagt läst detta år
antal sidor 25204
antal lyssnade timmar ca 104½(+6)
antal böcker 82'4

söndag 12 maj 2024

Att skriva. En hantverkares memoarer av Stephen King

Stephen Kings Att skriva har sedan den utkom 2000 blivit en modern klassiker, lika älskad av läsare som av författare. Att skriva är både en självbiografi och handbok i skrivandets hantverk. King berättar om barndomen på 50- och 60-talet, om skolåren och om det tidiga intresset för skrivandet. Han ger också praktiska och underhållande tips till aspirerande författare med en mängd exempel från sina egna och andras texter.Nyöversättning av författaren Ola Larsmo, som även bidrar med ett nyskrivet efterord.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris. 

Det här är en bok som jag har känt lite intressa av i ett antal år att läsa, men nu när jag har börjat skriva själ så kände jag att det nu var dags.

Sen ska jag säga att jag gillade den, den har en en del som är mera memoaraktig och sen en hel del om hur Stephen King skriver och det var bra och intressant bägge delarna och jag gillade och tyckte om de tips på hur skriva som han gav. En hel del matnyttigt och lärorikt att hämta om man håller på att skriva.



lördag 11 maj 2024

Helgfrågan vecka 19 / 2024

 

I denna omgång Helgfrågan, som jag är rejält sen att svara på undrar Mia om vad det blir för läsning, när vi är lediga på en veckodag, som i torsdags då det var Kristi himmelfärds dag.

Och mitt svar blir flera dagar för sent då, men jag som Mia brukar läsa flera böcker samtidigt men den jag är mest fast i ljudboken jag lyssnar på just nu. Min allra första hockeyromance och sen en verkligt bra en ...

men även denna science fantasy med tidsresor som jag påbörjade igår ...




fredag 10 maj 2024

Vad jag läste i April månad / 2024

Månadens bästa bok, en bok skriven på vers, i diktfrom överraskande nog.

 Jag tror jag har kommit in i lite bättre läslust och läsflyt än vad jag har varit på ett tag, men sen så gör ju manga att det går lite snabbare att läsa, så då blir det ju fler böcker lästa än vanligt.

Mitt skrivprojekt tar ännu lite tid från läsningen, men det går i omgångar. Och jag har istället det senaste testläst ur flera olika manus så jag har ändå läst men inte sådant jag kan räkna in i denna statistik. 

Jag har läst en del utitfrån mina mål som jag tänkte mig i början av året, men det går kankse inte riktigt så bra som jag vill men tillräckligt bra så att jag tycker det känns bra.
 Det som  jag tycker är roligaste att rapportera om är de böcker jag väljer att läsa från en booktubers favoritböcker från förra året.
Denna månaden läste jag flera av Johanna & böckerna, som månadens favorit När bror dör men även Bättre sent än aldirg, Maud Martha och Om uträkning av omfång.


59. Suicide club av Rachel Heng (påbörjad 240323, 240413, betyg 3, egen ägd bok, hett i hyllan)
60. Allting växer av Lyra Koll (påbörjad 240327, 240409, betyg 2, egen ägd bok, hett i hyllan)
61. Älvdansen av Kamilla Orresward (påbörjad 240327, 240414, betyg 3, ljudbok)
63. Välgörande våld av Brita & Henrik Sylvén (påbörjad 240329, avslutad 240429, betyg 4, rec ex)

64. Whiteout (Death note vol 5) av Tsugumi Ohba (påbörjad 240401, avslutad 240401, betyg 3,5, biblioteksbok)
65. Family lore av Elizabeth Acevedo (påbörjad 240401, avslutad 24047, betyg 2, ljudbok)
66. En evighet från dig (Bokhandeln vid havet #3) av Jenny Colgan (påbörjad 240402, avslutad 240410, betyg4, biblioteksbok(
67. Spy x family vol 3 av Tatsuya Endo (påbörjad 240405, avslutad 240404, betyg 4, biblioteksbok)
68. Att skriva. En hantverkares memoarer av Stephen King (påbörjad 240404, avslutad 240411, betyg 4,5, biblioteksbok)
69. Djävulen och det mörka vattnet av Stuart Turton (påbörjad 240404, avslutad 240412, betyg 4, lånad bok)
70. The desert and the drum av Mbarek Quid Beyrouk (påbörjad 240410, avsltuad 240414, betyg 4, e-bok)
71. Bungo stray dogs vol 4 av Kafka Asagariri & Sango Harukawa (påbörjad 240411, avslutad 240411, betyg 2,5, biblioteksbok)
72. Mastering the mistress av Evangeline Anderson (påbörjad 240413, avslutad 240413, betyg 2, ljudbok)
73. Om uträkning om omfång (#1) av Solvej Balle (påbörjad 240415, avslutad 240417, betyg 3,5, bibliotekskbok)
74. Give and take (Death note vol 6) av Tsugumi Ohba (påbörjad 240415, avslutad 240415, betyg 3, biblioteksbok)
75. The ancient magus bride vol 3 av Kare Ymazdei (påbörjad 240416, avslutad 240416, betyg 3, biblioteksbok)
76. Zero (Death note vol 7) av Tsugumi Ohba (påbörjad 24417, avslutad 240417, betyg 4, biblioteksbok)
77. Män som älskar män av B J Hermansson (påbörjad 240417, avslutad 240424, betyg 3, ljudbok)
78. Straight up. A Dan Stagg novel av James Lear (påbörjad 240418, avslutad 240506, betyg 2, ljudbok)
79. När bror dör av Emilia Aalto (påbörjad 240418, avslutad 240418, betyg 5, biblioteksbok)
80. Target death (Death note vol 8) av Tsugumi Ohba (påbörjad 240418, 240418, betyg 4, biblioteksbok)
81. Contract (Death note vol 9) av Tsugumi Ohba (påbörjad 240419, avslutad 240419, betyg 4, biblioteksbok)
82. Bättre sent än aldirg av Chika Uniguwe (påbörjad 240429, avslutad 240421, betyg 3, biblioteksbok)
83. Deletion (Death note vol 10) av Tsugumi Ohba (påbörjad 240422, avslutad 240422, betyg 4, biblioteksbok)
84. Kindred spirits (Death note vol 11) av Tsugumi Ohba (påbörjad 240423, avslutad 240423, betyg 4, biblioteksbok)
85. Maud Martha av Gwendolyn Brook (påbörjad 240424, avslutad 240425, betyg 3, biblioteksbok)
86. Barbarian Alien (Ice Planet Barbarian #2) av Ruby Dixon (påbörjad 240425, avslutad 240430, betyg 4, ljudbok)
87.Finis (Death note vol 12) av Tsugumi Ohba (påbörjad 240424, avslutad 240424, betyg 3, biblioteksbok)
88. The sentences av Louise Erdrich (påbörjad 240425, avslutad 240430, betyg 3, biblioteksbok)
89. Pucking around av Emily Rath (påbörjad 240426, ännu ej avslutad)


Sammanlagt läst under April 

antal sidor 6826
antal lyssnade timmar ca 22
antal böcker 28

Sammanlagt läst detta år
antal sidor 23655
antal lyssnade timmar ca 96 och 45 minuter (+6)
antal böcker 79
 
Kvinnliga författare 14
Manliga författare 13
Okänt kön  0
Författarsamarbete  (k+m) 0 (m+m) 1 (k+k) 0 (fler än två) 0
Omläsningar 0
DNF(Did not finnish) 0
Betyg 1 - 0
Betyg 2 - 6
Betyg 3 - 9
Betyg 4 - 12
Betyg 5 - 1
Medelbetyg 3,3
På engelska 17

Böcker lästa med Evelina 3
Egna böcker/hett i hyllan/rec ex - 0/2/1
Biblioteksbok 18
Lånad bok 1
Fysisk bok 21
Ljudbok 6
e-bok 1
YA 0
Barn (3-6) 0
Barn (6-9) 0
Barn (9-12) 2
Barn (12-15) 0

Fantasy 0
Urbanfantasy 10
Paranormal 0
Paranormal-romance 0
Sci-fi 1
science fantasy 0
Steampunk 0
Dystopi 2
Superhjältar 0
Magisk realism 0
Klassiker 0
Biografi 1
Memoarer 1
Contemporary (samtida/relations-roman) 6
Feel-good 0
Romance 5
Julbok 0
Dark academia 0
Historisk roman 1
Skräck 0
Deckare/Thriller 2
Spion 2
Mysterie 0
Seriealbum/grafisk roman 0
Manga 11
Fakta 1
Metalitteratur 0
True Crime 0

Novell 1
Novell-samling 0 
Dikt-samling 1
Pjäs-samling 0
POC (asiatisk) 12 (afrikansk) 2 (Latinix) 0 (Nord Amerikansk ursprungsbefolkning) 1 (svarta författare) 3 (samisk) 0
Islam religion/myter 1
HBTQ+ tema 4
Psykisk ohälsa 1
Handikapp / kronisk sjukdom 
Andra världskriget 0
Feministisk 0

torsdag 9 maj 2024

Hett i hyllan vecka 19 / 2024

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en ljudbok från min långa Storytel-bokhylla, detta är en liten novell så varför har jag inte lyssnat på den redan?



Det här är en ljudnovell från Novellix, inläst av författaren själv. Novellix ger ut noveller på ett nytt sätt: styckvis och i fickformat. Fyra böcker fyra gånger om året, skrivna av kända svenska författare, skådespelare och musiker. Johanna Thydell, Han tänkte på dem som färger: Han gick in i trädgården från baksidan, det fanns en stig där som han hade trampat upp, först med små fötter, sedan med stora. Den skulle växa igen nu. Det hände mitt framför ögonen på honom. Grönt, blankt gräs som sköts upp som stavar ur jorden och plötsligt hade hans fotspår aldrig funnits

tisdag 7 maj 2024

Tisdagstrio - Bok nummer 3, 14 och 23 i valfri hylla.

 Vilken kul tisdagstrio, det är att tipsa om bok nummer 3, 14 och 23 ifrån en valfri hylla, helst hade jag velat gå ner till bokhyllan, men då jag har problem att gå så orkar jag inte just nu så det får bli från de olästa böckerna i min bokvagn som jag har bredvid mig.

Så här kommer trion med länkar till Goodreads för vad de handlar om:

  1. Mexican gothic av Silvia Moreno - Garcia

  2. Sapiens av Yuval Noah Harari

  3. Little Nothing av Marisa Silver


måndag 6 maj 2024

Vad jag läste, såg och hörde på under vecka 18 /2024

 

Det har väl gått sådär med läsningen denna vecka, jag har läst ut någon bok och läst en sida här och där i både fysiska böcker, ljudböcker och testläsaremanus.
Har sett ytterst lite på booktube men en film - Ex Machina och TV-serier som You (2 avsnitt) och Once upon a time (3 avsnitt).

Förutom att läsa testläsarmanus har jag ägnat en del tid åt att se på gammla gruppcoaching från skrivkursen jag har anmält mig till och skriva på mina olika manus förutom mycket tankar på redigering och lite redigering.

Har lyssnat lite podd i veckan (pga kursen) och annars har det varit med musik eller ljudböcker i öronen.

Detta läste jag dag för dag.

29/4

99 sidor ur The sentence av Louise Erdrich

60 sidor ur Barbarian alien av Ruby Dixon (ljudbok, utläst)

45 sidor ur Välgörande våld av Brita & Henrik Sylvén (utläst)

30/4

138 sidor ur The sentance (utläst)

1/5

32 sidor ur Den magiska skålen av Baba Wague Diaktié (utläst)

75 sidor ur Enasamvarg av Sara Dalengren

2/5

32 sidor ur Mali- i terrons skugga av Diana & Franke Janse (en publikation världspolitikens dagsfrågor 2021/3) (utläst)

63 sidor ur Ensamvarg

3/5

112 sidor Monstrets dotter av Kristin Cashore 

64 sidor ur Ensamvarg

51 sidor ur Straight up av James Liar (ljudbok)

4/5

49 sidor ur Monstrets dotter

28 sidor ur Straight up 

5/5

53 sidor ur Monstrets dotter

67 sidor ur Ensamvarg (utläst)

40 sidor ur Straight up

Sammanlagt läst denna vecka

antal sidor 1008
antal lyssnade timmar ca ca 3
antal böcker 6

Sammanlagt läst under Maj
antal sidor 666
antal lyssnade timmar 2
antal lästa böcker 3

Sammanlagt läst under April
antal sidor 6826
antal lyssnade timmar ca 22
antal böcker 28


Sammanlagt läst under Mars
antal sidor 5715
antal lyssnade timmar ca 22 och en kvart
antal böcker 16

Sammanlagt läst under februari
antal sidor 6816
antal lyssnade timmar 23½
antal böcker 21

Sammanlagt läst i Januari
antal sidor 6129
antal lyssnade timmar 42
antal böcker 17

Sammanlagt läst detta år
antal sidor 24321
antal lyssnade timmar ca 99(+6)
antal böcker 82

lördag 4 maj 2024

Manga som jag läste under våren

 

In this warmhearted romantic comedy, mistaken identity leads to a blossoming romance between two boys.

Aoki has a crush on Hashimoto, the girl in the seat next to him in class. But he despairs when he borrows her eraser and sees she’s written the name of another boy—Ida—on it. To make matters more confusing, Ida sees Aoki holding that very eraser and thinks Aoki has a crush on him!

Betyg 4



An action-packed comedy about a fake family that includes a spy, an assassin and a telepath!

Master spy Twilight is unparalleled when it comes to going undercover on dangerous missions for the betterment of the world. But when he receives the ultimate assignment—to get married and have a kid—he may finally be in over his head!

Not one to depend on others, Twilight has his work cut out for him procuring both a wife and a child for his mission to infiltrate an elite private school. What he doesn’t know is that the wife he’s chosen is an assassin and the child he’s adopted is a telepath!

Betyg 5

In this warmhearted romantic comedy, a mistaken identity leads to a blossoming romance between two boys.

Aoki has a crush on Hashimoto, the girl in the seat next to him in class. But he despairs when he borrows her eraser and sees she’s written the name of another boy—Ida—on it. To make matters more confusing, Ida sees Aoki holding that very eraser and thinks Aoki has a crush on him!

Aoki has a crush on Ida, a boy in his class. Hashimoto’s eraser, which caused so much confusion among friends when Aoki borrowed it, is also at fault for making him flunk a quiz! Aoki, Akkun, and Hashimoto meet up at Ida’s for a study session where Aoki and Ida talk about what they are to each other—if they can figure it out?!

Betyg 5


When they were accused of trying to overthrow the monarchy, the feared warriors the Seven Deadly Sins were sent into exile. Princess Elizabeth discovers the truth - the Sins were framed by the king's guard, the Holy Knights - too late to prevent them from assassinating her father and seizing the throne! Now the princess is on the run, seeking the Sins to help her reclaim the kingdom. But the first Sin she meets, Meliodas, is a little innkeeper with a talking pig. He doesn't even have a real sword! Have the legends of the Sins' strength been exaggerated? 

Betyg 3


In this warmhearted romantic comedy, a mistaken identity leads to a blossoming romance between two boys.

Aoki has a crush on Hashimoto, the girl in the seat next to him in class. But he despairs when he borrows her eraser and sees she’s written the name of another boy—Ida—on it. To make matters more confusing, Ida sees Aoki holding that very eraser and thinks Aoki has a crush on him!

Aoki has a crush on Ida, a boy in his class. Ida has learned from Akkun the story behind Hashimoto’s eraser—that Aoki told Ida he liked him to protect Hashimoto’s secret crush. The only trouble is that Aoki really does like Ida, so now Aoki has to confess his love to Ida all over again!

Betyg 4


Master spy Twilight is unparalleled when it comes to going undercover on dangerous missions for the betterment of the world. But when he receives the ultimate assignment—to get married and have a kid—he may finally be in over his head!

Twilight must infiltrate the prestigious Eden Academy to get close to his target Donovan Desmond, but has he ruined his daughter Anya’s chances with his outburst during the admissions interview? Perhaps the truly impossible mission this time is making sure Anya both becomes an exemplary student and befriends Donovan’s arrogant son Damian!
Betyg 4


Atsushi has managed to rescue Kyouka Izumi, who's been working as a Port Mafia assassin against her will. But the deadly Akutagawa hasn't given up yet! Atsushi's not the only one with a dangerous foe, however. Mafia member Chuuya Nakahara makes his appearance, and his grudge against Dazai is nothing to sniff at!

Betyg 4





Princess Yona lives an ideal life as the only princess of her kingdom. Doted on by her father, the king, and protected by her faithful guard Hak, she cherishes the time spent with the man she loves, Su-won. But everything changes on her 16th birthday when tragedy strikes her family! Yona and Hak set out on a journey to find a priest who can see the future. After they get severely injured from falling off a cliff, a boy named Yun and his guardian Ik-su nurse them back to health—and Ik-su happens to be a priest! When Yona tells him that she wishes to protect the lives of those who are precious to her, what path will Ik-su show her?

Betyg 4


Fast friends Yuna and Akari are complete opposites—Yuna is an idealist, while Akari is a realist. When lady-killer Rio and the oblivious Kazuomi join their ranks, love and friendship become quite complicated!

Love and friendship have become quite complicated for these four friends. Yuna has fallen in love with Rio, but he has feelings for Akari that he’s never been able to express. While Yuna keeps his secret, Akari makes a move on the person she’s interested in.

Betyg 4



High schooler Ryuu knows he's transgender. But he doesn't have anyone to confide in about the confusion he feels. He can't tell his best friend, who he's secretly got a crush on, and he can't tell his mom, who's constantly asking why Ryuu is always "dressing like a boy." He certainly can't tell Jin, the new transfer student who looks like just another bully. The only time Ryuu feels at ease is when he's wearing his favorite clothes. Then, and only then, the world melts away, and he can be his true self. One day, while out shopping, Ryuu sees an unexpected sight: Jin. The kid who looked so tough in class is shopping for the same clothes that Ryuu loves.

Betyg 3


Kae is a secret fujoshi (female manga/anime nerd) who spends all day fantasizing about her male classmates making out with each other! However, her fervent passion for manga and anime causes an accident that comes with surprising results. The once homely and overweight fangirl has become an overwhelmingly cute girl who now turns heads everywhere she goes. But in the end Kae is still a fujoshi at heart, and rather than receive kisses from them, she would get much more enjoyment out of seeing those boys make out with each other.

Betyg 3



An action-packed comedy about a fake family that includes a spy, an assassin and a telepath!

Master spy Twilight is unparalleled when it comes to going undercover on dangerous missions for the betterment of the world. But when he receives the ultimate assignment—to get married and have a kid—he may finally be in over his head!

Twilight has overcome many challenges in putting together the Forger family, but now all his hard work might come undone when Yor’s younger brother Yuri pops in for a surprise visit! Can Twilight outsmart Yuri, who actually works for the Ostanian secret service?!

Betyg 4


The American group of ability users known as the 'Guild' appears, led by the wealthy Francis Scott Fitzgerald, who has his sights set on the Armed Detective Agency! Can Agency president Fukuzawa stop him...!? Not if Guild member Lucy Montgomery and can help it!

Betyg 2





The Ancient Magus' Bride is an all-new manga series that features a fascinating relationship between a troubled teenage girl and an inhuman wizard. Kore Yamazaki combines a fantastical shoujo style with a darker, brooding tone that is reminiscent of shonen hits like Pandora Hearts and Blue Exorcist. The Ancient Magus' Bride Is an ongoing manga series that Includes captivating artwork and colour inserts in each volume. Chise Haton has lived a life full of neglect and abuse, devoid of anything resembling love. Far from the warmth of family, she has had her share of troubles and pitfalls. Just when all hope seems lost, a fateful encounter awaits her. When a man with the head of a beast, wielding strange powers, obtains her through a slave auction, Chise's life will never be the same again. The man is a "magus," a sorcerer of great power, who decides to free Chise from the bonds of captivity. The magus then makes a bold statement: Chise will become his apprentice and his bride! 

Betyg 3


An unexpected love quadrangle with a dash of unrequited love as two classmates, a boy and a girl, begin to fall for each other when each of their best friends have already fallen for them.

Love is already hard enough, but it becomes an unnavigable maze for unassuming high school student Taichi Ichinose and his shy classmate Futaba Kuze when they begin to fall for each other after their same-sex best friends have already fallen for them.

The school sports festival is coming up, and Toma accepts the position of class 3-A’s cheer squad captain on the condition that Futaba and Taichi serve as his vice-captains. Hoping to live up to Toma’s faith in them, Taichi and Futaba diligently practice their squad’s routine. But when the time comes to perform, Futaba hits a wall that threatens her very participation! Betyg 3

Alla böckers omslag och beskrivning av handlingarna hämtade från Adlibris.

Jag har under våren i mars och april läst en hel del mer manga som jag fick en smak på i vintras, december. Jag har hittat många favoriter av dem och en del som jag kanske inte gillar lika mycket.

fredag 3 maj 2024

Helgfrågan vecka 18 / 2024

 

I denna omgång av helgfrågan undrar Mia, vad som får dig att köpa en bok?

För som Mia säger, varför äga en bok då biblioteket finns och jag håller med men även ljudböcker brukar jag lyssna på och jag behöver inte äga böckerna men ibland hittar jag en favorit som jag vet att jag kommer att läsa igen och då vill jag äga dem.

Eller att det är någon bok jag vet att jag kommer att gilla och som inte finns på biblioteket då kan jag välja att köpa dem.

Senast köpte jag tex 

efter ett tips av booktubern Novelatea corner köpte jag första boken i serien och läste den och gillade den och räknar med att jag kommer även att gilla del två, och 

tredje delen eller en novellsamling i en serie som jag läst och vill fortsätta läsa.

Likadant är det med det här seriealbumet, det är en fortsättning på en serie jag gillar.