fredag 5 april 2024

Wendigons förbannesle (Monsterumlogen #2) av Rick Yancey

 så jar mär mer anöjd att boken ä rs

Sent på kvällen dyker en kvinna upp hemma hos Monstrumologen. Hon bönar och ber doktorn om hjälp. Hennes make John Chanler är spårlöst försvunnen i den kanadensiska vildmarken, dit han begett sig på jakt efter en mytomspunnen, fruktad, livsfarlig varelse: Wendigon.

Doktor Warthrop anser att Wendigons förbannelse är ren vidskeplighet, men han och Will Henry beger sig ändå ut i marker- na för att leta efter doktorns försvunne vän.

Och även om de är så säkra på sin sak beträffande Wendigon-myten, ställs de snart inför frågan: Vad är det som härjar i dessa skogar? Och vad har John Chanler egentligen råkat ut för?

Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien, som kombinerar H. P. Lovecrafts viktorianska skräckteman med Rick Riordans berättarförmåga.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Modernista, jag har även för flera år sen fått boken som recensions exemplar.

Jag läste första delen ur denna serie för några år sen för att kunna läsa denna som jag fick som ett recensions expempar, men sen blev den här delen inte läst.
Fast nu har jag läst den, och jag lite kluvna tankar om den, visst jag gillar handlingen lite grann när jag läser men jag fastnsar inte riktigt för berättelsen och när boken är slut saknar jag inte karkaktärerna som jag kan gör efter att ha läst ut andra böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar