torsdag 29 juli 2021

Hett i hyllan vecka 30 / 2021

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som jag hittade i brevlådan, ett recensionsexemplar från 2018 som jag ännu inte har läst.

Året är 1956. Den sista person Alice Shipley förväntar sig att möta när hon anländer till Tanger är Lucy Mason. Efter olyckan har de inte pratat med varandra. Ändå står Lucy där, i ett försök att ställa saker och ting till rätta. Det borde göra Alice glad - hon har ännu inte anpassat sig till livet i den marockanska staden och är rädd för att ge sig ut iden fruktansvärda hettan. Lucy - alltid självständig, alltid orädd - hjälper henne att lämna lägenheten.
Men snart börjar en kvävande känsla ta över Alice. Hon känner sig kontrollerad. Och plötsligt försvinner Alices man John spårlöst. Alice börjar ifrågasätta allt omkring sig: relationen med sin påträngande vän, beslutet att alls flytta till Marocko och hela sin egen verklighetsuppfattning. Det vilar en ondska över Tanger.
I Tanger är en knivskarp debutroman - en atmosfärisk psykologisk thriller som har jämförts med The Talented Mr.Ripley och skräckmästaren Shirley Jackson.

CHRISTINE MANGAN har doktorerat i litteraturvetenskap vid University College Dublin och har en masterexamen i skönlitterärt skrivande från University of Southern Maine. I Tanger är hennes debutroman.


1 kommentar: