tisdag 5 juli 2016

Den fängslade guden av Rick Riordan

Percy Jackson är tillbaka

Rick Riordans böcker om halvguden Percy Jackson är en megasuccé som fått ungdomar över hela världen att läsa om grekisk mytologi. Nu kommer fortsättningen i serien "Olympens hjältar"! 

När hjälten Percy Jackson dyker upp i de romerska halvgudarnas läger med minnesförlust står det snart klart för alla att någonting är allvarligt fel. Det visar sig stämma: Gudarnas fiender giganterna rustar till krig, och de har tillfångatagit dödsguden. Nu styr de över liv och död, och slutet för både gudar och människor verkar vara nära.

Uppdraget att befria dödsguden går till Percy Jacksons nya vänner, de romerska halvgudarna Frank och Hazel. Tillsammans med Percy måste de ta sig till Alaskas ödemarker, stoppa titanerna och besegra en armé av odödliga monster. Och de har bara fyra dagar på sig. För att ha en chans måste de samarbeta. Men kan de lita på varandra?
Text från Boksus sida

För att återkoppla till bokbloggsfrågan som jag svarade på igår som handlade om högläsnig, Så läste jag hela serien om Percy Jackson högt för mina två yngsta söner, det var mellankillen som var mest intresserad, han var då ca 10-12 år. Och sen när han började läsa Olympens hjältar kände jag bara att det måste jag också göra. Percy Jackson och de andra halvgudarna är så "coola". Här får vi möta förutom de grekiska gudarna och hjältarna och deras barn även deras Romerska motsvarigheter, Och innan denna boken har de aldrig samarbetat men nu ska det bli ändring på det. Mycket läsvärd bok och bägge två serierna som Percy Jackosn är med i är det med. Om ni inte har läst så läs...

Detta är bok 3 av 25 i sommarläsning16 #summerread16 som Mias bokhörna håller i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar