onsdag 12 augusti 2020

Rymdresan av Christer Fugelsang

Rymdresan (inbunden)


När Markus och Mariana kommer tillbaka från sommarlovet hittar de ett meddelande från farbror Albert. Han vill att de ska komma så fort som möjligt. Farbror Albert brukar alltid ha något spännande på gång, men inte kunde de ana att han byggt en alldeles egen rymdraket. Plötsligt är de tre på väg rätt ut i universum där tyngdlöshet, svarta hål och stjärnor överträffar deras vildaste fantasier.

Farbror Albert har lovat att de ska vara tillbaka en timme efter att de startat, i tid till middagen. Men hur ska det gå till? De har ju redan varit borta i en vecka

Astronauten Christer Fuglesangs barnbok Rymdresan med färgsprakande illustrationer av Alvaro Tapia kom ut första gången 2010 och har tryckts i flera upplagor. Denna omarbetade version har en uppdaterad faktadel och kommer ut lagom till att Fuglesangs spännande rymdberättelse om tid och rum är aktuell som biofilm.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Har vetat om att Christer Fugelsang hade skrivit barnböcker och när jag behövde en att läsa för readathonen Tome Infinity and beyond var det ett lätt val.

Sen märker jag ju att det är en barnbok, jag kan förstå att barn i rätt ålder gillar denna berättelse, men jag som vuxen tycker det känns lite barnslig, som det sig kanske bör då jag som vuxen läser en barnbok.

Men jag skulle säga att jag hade gillat denna som barn, för jag var väldigt intresserad av rymden och läste en hel del faktaböcker om den då jag var liten, så förutom en rolig påhittad berättelse avslutas ju denna bok med en stor faktadel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar