torsdag 26 oktober 2023

Hett i hyllan vecka 43 / 2023

   

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Fortsätter med böcker från min långa lista med böcker i min Storytel-bokhylla, är böcker som jag lagt till runt 2017 men ännu inte lyssnat på... 

Tänk om du en dag fick veta att hela ditt liv varit en lögn, att du egentligen tillhör en annan värld. En värld där det finns troll, vittror och magiska väsen. Det är precis vad som händer i detta spännande äventyr, som tar ett nytt grepp på vad som gömmer sig i svenska skogar och berg. Här blandas myten om bortbytingar med urban fantasy. I Hallahem, en hemlig stad belägen djupt under ett berg, lever tolvåriga Torun som tillhör Vitterfolket. En dag råkar Torun och hennes bästa vän Auda höra något som inte var ämnat för deras öron. Hallahem hotas av människorna, men någonstans finns en flicka som kan hjälpa dem att rädda staden. Men vem är hon, och varför är hon så viktig? Tilda lever i människornas värld, men känner sig annorlunda. När ödet för henne samman med Torun ställs de tillsammans inför svåra prövningar, och snart vilar hela Hallahems framtid på deras axlar. Ju mer de får veta om varandra och sitt ursprung, desto mer blir de varse om att sanningar kan göra mer ont än lögner.

5 kommentarer:

  1. Den här serien tyckte jag väldigt mycket om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det kanske dags att läsa den.

      Radera
  2. Jag var nyfiken på hela den här serien när den kom. Den verkar ha drabbats av samma öde som alla andra böcker; jag har glömt bort dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där att glömma bort böcker som jag vill läsa, det känner jag igen

      Radera
  3. Helt okänd bok för mig, men kanske inte min favoritgenre heller

    SvaraRadera