måndag 12 september 2016

Bokbloggsjerka - födelsedagar

Denna helgs ( sista dagen att svara på den ) bokbloggsjerka undrar Annika över ;
Lägg till bildtext

Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

Ja vad ska vi börja med att svara på detta, minnen från födelsedagar i böcker man har läst kanske. Kom att tänka på i Sagan om Ringen som börjar med en födelsedag, och den är rätt spektakulär om man får säga det, om ni inte har läst läs den. 
Och en annan är ju Harry Potters 11 års dag, när han i hela sitt liv har levt ett ledsamt liv och får nu reda på att han är en trollkarl och ska få börja på Hogwarts. Vilken förändring av ens liv!

En perfekt födelsedag .... hur vill jag fira den. En sak när man var yngre men nu när man har kommit upp i åldern så undrar jag verkligen hur jag ville fira den. Bli bjuden på en romantisk middag och/eller ha det mysigt ihop med de närmsta utan att behöva förbereda något själv inför dagen. Den bästa presenten skulle vara att få en bokhylla (just nu är det här hemmet väldigt bokhyllelöst och böcker samlas i högar i garderober, på bord etc) och kunna få ordning på röran. 

2 kommentarer:

  1. En födelsedag där man inte behöver förbereda något själv låter bra! :) Bara ta det lugnt och njuta av dagen :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas det kommer hem en bokhylla till dig snart :) Det är så kul att få fylla den, det går dock alltför snabbt tycker jag...

    SvaraRadera