torsdag 28 december 2017

Hett i hyllan v 52

 Monika skriver på sin blogg;

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag fick en hel del recensionsexemplar utav Modernista för ca 1 ½ år sen som jag inte hann läsa alla, men räknar att försöka hinna ikapp med den läsningen under nästa år så jag kände att denna var aktuell för ett Hett i hyllan inlägg.

Denizen Hardwick är föräldralös och hans liv är – nåja – normalt. Visst, i sagorna blir föräldralösa barn räddade från eländet när de upptäcker att de är trollkarlar eller krigare eller förutspådda att bli kungar. Men det här är verkligheten, där föräldralösa barn bara är barn utan föräldrar.
I alla fall var det vad Denizen trodde.
Under en ovanligt mörk natt öppnas grinden till barnhemmet Crosscaper för en bil rytande av kraft. Mannen i bilen hämtar Denizen, med löfte om att presentera honom för en sedan länge försvunnen faster. Men under bilfärden till stan blir de överfallna och häpnadsväckande saker börjar hända: det visar sig att monster kan växa fram ur skuggorna. Och att det finns ett uråldrigt sällskap av riddare som håller dem i schack.
Ett sällskap som Denizen visar sig ha en alldeles speciell koppling till…
Det lånade mörkrets riddare är första delen i en rafflande, fantasisprudlande serie för unga och ett måste för äventyrslystna från 11 år och uppåt, inte minst för alla som gillar Rick Riordans böcker.

4 kommentarer:

  1. Känner inte alls till den här, den låter spännande.

    SvaraRadera
  2. Det borde vara en bok jag gillar. Snart måste jag sluta läsa bloggar, min läshög växer :).

    SvaraRadera