lördag 27 juli 2024

Förbannade fred av Johanne Hildebrandt

 

Journalisten Saga Rydberg åker till Afrika för att rapportera om konflikten i Darfur. Reportagen ska visas i tv-sänd gala, där pengar ska samlas in till en välgörenhetsorganisation. Med på resan följer den unga, populära bloggaren Lena Runhag, något som kommer att få oanade konsekvenser för Sara.

Femtonåriga Ghalia och hennes släktingar försöker fly till flyktinglägren i Tchad efter att deras by har attackerats. Anders, en svensk SSG-soldat, har börjat tvivla på de franska specialstyrkor han tjänstgör tillsammans med.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Denna bok har jag haft i mitt blicfång förr men inte läst någon gång. Men nu då jag tänkte på en bok som skulle passa in för Tchad (jag har för mig att det var det landet) i min och Evelinas projekt att läsa böcker Världen runt så passade den in.

Då de reser dit för att rapportera om problemen och konflikten i Västra Sudan, Darfur och de utsatta flyr därifrån till ett flyktingläger i Tchad som de besöker.

Den var lättläst trots det tunga ämnet och vad den handlar om. Sen saknar jag lite för boken är kanske lite tunn och när den slutar saknar jag lite. Skulle få lite mera om vissa av karaktärerna i boken och vad som hände sen typ.

Fast den här är ju andra delen av som det ser ut som en duologi författaren har skrivit, det kanske finns mer som hon kommer att skriva?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar