torsdag 14 september 2023

Hett i hyllan vecka 37 / 2023

  

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Fortsätter med böcker från min långa lista med böcker i min Storytel-bokhylla, är böcker som jag lagt till runt 2014 men ännu inte lyssnat på...

Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död.

Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.

Martin Benner har det mesta. Karriär, kvinnor, ett litet barn. Men han har också svagheter. Framför allt är han svag för utmaningar. Och han gör en fasansfull felbedömning i jakten på sanningen. Snabbt förvandlas han från advokat till bricka i ett spel med så höga insatser att han till sist tvingas göra det mest ofattbara av val.

Lotus blues är en hårdkokt thriller och den första delen i en serie om två. Mios blues utkommer våren 2015.




4 kommentarer:

  1. Att Kristina Ohlsson också skriver thrillers hade jag ingen aning om.

    SvaraRadera
  2. Jag brukar inte gilla hårdkokta thrillers men den här gillade jag. Som allt hon skriver.

    SvaraRadera
  3. Den har jag läst och gillat. Trots att jag egentligen inte är så förtjust i hårdkokt.

    SvaraRadera
  4. Jag har läst hennes August Strindberg-serie samt en lite skräckig bok som jag inte minns namnet på. Svarta/sjuka själar kanske? Men jag kan tänka mig att läsa några av hennes "vanliga" deckare också.

    SvaraRadera