onsdag 24 april 2024

En evighet från dig (Den lilla bokhandlen runt hörnet #3) av Jenny Colgan

 

Jenny Colgan är tillbaka med en ny charmig roman, från samma mysiga stad som Den lilla bokhandeln runt hörnet.

Lissie jobbar som sjuksköterska i ett skitigt och hektiskt område i London. Efter en traumatisk händelse drabbas hon av PTSD. När hennes chef ger henne möjligheten att under några månader byta tjänst med en sjuksköterska i den lugna lilla staden Kirrinfeif i de skotska högländerna, tar hon den.

Den som ska ta Lissies plats i London är Cormac. En yrkesmilitär som sökt sig till Kirrinfeif i jakt efter lugn och ro. Men även om han trivs i sin roll som ortens sjuksköterska så har rastlösheten börjat bli alltmer påtaglig. Kanske kan ett miljöombyte vara precis vad de båda behöver?

De har aldrig mötts, men eftersom de nu har bytt liv med varandra är de i ständig kontakt om stort och smått, som kan vara bra för den andra att veta.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Lite romance med mycket böcker i handlingen är alltid kul. Sen var denna extra kul och intressant att läsa för den hade lite mera allvar och djup i sig än vad jag har tyckt och tänkt att Colgans andra böcker har haft som jag läst. Ett djup som handlade om en hel del om sjukvård som också då ligger mig nära då jag är legitimerad sjuksköterska.

Till sist ska jag även gå in på ur vilket berättarperspektiv den var skriven i, det inte så vanliga den allvetande trejde personen, att det är en berättare som vet allt. Mycket intressant då jag själv just nu skriver se hur duktig någon var på att få till det, för jag ska säga att jag läst många skrivina ur det allvetande perspektivet som det inte alls har fungerat för. Att det då har varit svårt att hänga med och inte blivit så personligt med de karaktärer man får läsa om, men här satt allt. Denna bok var den bästa av Colgans böcker jag läst.

1 kommentar: