fredag 15 mars 2024

A memory called empire (Texicalaan #1) av Arkady Martine


 In a war of lies she seeks the truth . . .

Ambassador Mahit Dzmare travels to the Teixcalaanli Empire's interstellar capital, eager to take up her new post. Yet when she arrives, she discovers her predecessor was murdered. But no one will admit his death wasn't accidental - and she might be next.

Now Mahit must navigate the capital's enticing yet deadly halls of power, to discover dangerous truths. And while she hunts for the killer, Mahit must somehow prevent the rapacious Empire from annexing her home: a small, fiercely independent mining station.

As she sinks deeper into an alien culture that is all too seductive, Mahit engages in intrigues of her own. For she's hiding an extraordinary technological secret, one which might destroy her station and its way of life. Or it might save them from annihilation.


Bokomslag och beskrivning av handlingen hämtad från Adlibris.

Jag lyssnade på den här våren 2021, och jag kände att det var en bok jag ville prova att läsa fysiskt för jag kände på mig att jag skulle tycka bättre om den så än i ljudboksform. Jag har nu läst den och kan säga att jag kan känna att den var lättare att hänga med i vad som hände om jag läste den än då jag lyssnade på den. Men den var eller blev inte bättre för jag "conectade" inte med handlingen, berättelsen. Eller karaktärerna det var inte min form av bok.
Fast ändå finns det lite i den som jag har gillat och det beror nog mera på vilken genre den tillhör för jag är ändå en som gillar science fiction och berättelser som är så skilld från vad min egna värld är.
Sen tror jag den här berätteslen handlingen hade passat mig bäst i en filmatisering eller TV-serie form för det är nog det bästa mediat med en science fiction berättälse att både se och höra den spelas upp.

Jag är väldigt kluven om jag vill läsa andra delen av den här duologin eller inte, för visst jag är intresserad av vad som ska hända och hur det slutar men den här boken berättelsen var inte tillträckligt intressant så att jag är tillräcklligt nyfiken av mig.

Här är även en länk till min första recension av boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar