torsdag 6 juni 2024

Hett i hyllan vecka 23 / 2024

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?Ännu har jag en bok som  jag tänkt att lyssna på sen jag första gången sen jag hörde talas om den och då den engelska titeln runt 2015.


Sextonåriga Lydia är sina föräldrars ögonsten. Det är hon som förväntas uppfylla deras grusade drömmar: Marilyns önskan om att bli läkare, som hon fick ge upp när de tre barnen kom, och kinesisk-amerikanske James längtan efter att passa in.

Men en dag kommer Lydia inte ner till frukosten, och hennes säng uppe i sovrummet är tom. När dottern hittas död i sjön i närheten av familjen Lees hem rämnar den sköra värld som Marilyn och James har byggt upp.

”Säg inget om Lydia” är ett djupt rörande porträtt av en familj, som gläntar på dörren till tonåringarnas hemliga värld, och till det smärtsamma förflutna som föräldrarna tiger om. Under ytan i det lilla samhället vid sjöns strand ruvar hemligheter, åtrå, skam och en intensiv längtan bort.


3 kommentarer:

  1. Författaren är ju välkänd, men jag har inte läst något av henne.

    SvaraRadera
  2. Den här har jag läst, liksom fler av samma författare

    SvaraRadera
  3. Har också tänkt läsa den här hur länge som helst.

    SvaraRadera