lördag 20 juli 2024

Flickan från Terra av Cornelia Johansson

 

"Priya är arkeolog. Med sitt team besöker hon fjärran planeter och undersöker ruinerna från försvunna civilisationer. Under en utgrävning hittar Priya något häpnadsväckande, koordinaterna till människornas förlorade hemvärld. Nu kan hon bli den första människan på 50000 år som sätter sin fot på Terra. Men resan dit blir oändligt mycket farligare än hon tänkt, och väl där hittar de något helt oväntat. En flicka.

Flickan från Terra är en science fiction roman med färgstarka karaktärer, svekfulla intriger och mysterier som sträcker sig genom tiden.
Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Denna bok valde jag att läsa för två orsaker först var det Kaosutmaningen som fick mig att förstå att den fanns. Där # 28- läs en bok som du fått tips om på en bokblogg, och då jag såg denna rekommenderas av bloggen i Regnet, så valde jag att läsa den för den var en svensk science fiction skriven av en kvinna plus utgiven av ett förlag skulle vilja bli utgiven själv av då jag skriver på en egen science ficktion berättelse.

Detta var en berättelse som var bra och underhållande. Och spännande och hade många starka kvinnokaraktärer, eller karaktärer överlag.
Men en negativ sak med den som egentligen inte var negativ det var att det finns en hel del beskrivning på beskrivning av utomjordingar och planeter som blir så mycket på samma gång, så jag har egentligen inte någon aning om hur vissa personer eller platser ser ut utan att jag vet att det inte är som vi och vår planet ser ut.
Men sen de saker jag minns om hur annorlunda allt är från det är nu gör det väldigt intressant gällande männskligheten och tillvaron ser ut nu, både biologiskt, vetenskapligt och kulturmässigt ser ut.

Till sist denna bok var så intressant och grep tag i mig då jag lyssnade på den så en rekommendation om att den passar som ljudbok ger jag också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar