onsdag 16 oktober 2024

Avrättningen av Danya Kukafka

 

Ansel Packer står på tur att dö inom tolv timmar. Han vet vad han har gjort, han minns alla Flickorna och nu inväntar han sin avrättning. Men Ansel vill inte dö. Han vill bli beundrad, förstådd.

Genom ett kalejdoskop av kvinnor – en mor, en syster, en mordutredare – berättas historien om Ansels liv. Vi får möta hans mamma, Lavender, en sjuttonårig flicka på desperationens rand; Hazel, tvillingsystern till Ansels hustru, hjälplös inför systerns destruktiva relation som förtär dem alla; och slutligen Saffy, mordutredaren som är honom på spåren, hon som vigt sitt liv åt att ställa ondskefulla män inför rätta.

Medan klockan tickar kartläggs den väg och de ödesdigra livsval som tillsammans och till synes obönhörligt lett fram till den tragedi som nu snart ska fullbordas i Walls Unit-fängelsets dödskammare.


Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Modernista, jag får även tacka förlaget för att de skickade mig ett recensions exemplar.


Innan jag började läsa den trodde jag inte att den var något som jag skulle gilla så mycket som jag gjorde. Men det var en intressant berättelse som jag fick läsa om Ansel och de andra karatkärerna som berättar hans och sin berättelse.


Jag valde sen att lyssna på den som ljudbok och den har en bra flyt i berättandet som gör att jag inte tappar koncentrationen eller zoomar ut från den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar