lördag 26 oktober 2024

Den absoluta Sandman vol 1 av Neil Gaiman

 

Detta magnifika och storslagna verk gjorde Neil Gaiman till en av serievärldens viktigaste författare. SANDMAN handlar om den odödliga personifieringen Dream/Sandman som vaknar upp i en källare 1916, fångad av ett ockult sällskap. För första gången ges nu SANDMAN ut på svenska i samlad form, i en 624 sidor tjock volym, under titeln DEN ABSOLUTA SANDMAN med förord av redaktören Paul Levitz och efterord av författaren Neil Gaiman själv.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Omnible

Gaimans grafiska roman-serie har jag vetat om länge och velat läsa och nu när jag sett att Netflix har gjort den som TV-serie ville jag ju se den med. Och då jag sen upptäckte att den här storslagna samlingen fanns på mitt bibliotek kunde jag ju inte låta bli att låna och läsa.

Det  var intressant att i slutet få en hel del anteckningar och annat intressant av författaren om hans verk i slutet efter att ha läst flera av det grafiska seriealbumen hopslagna.

Jag är intresserad att läsa fler av dem, men jag känner ju inte för att köpa och biblioteket har inte fler delar, men jag kanske inte behöver läsa dem utan jag kanske kan bara se på TV-serien för att få reda på hur historien fortsätter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar