lördag 27 april 2024

Allting växer av Lyra Koli (Lyra Ekström Lindbäck)

 

Efter klimatkatastrofer och världskrig har Förenta Nationerna förtätats till en klimatkontrollerad zon. Här lever människor det goda livet bland blomstrande takträdgårdar, VR-miljöer och kroppsintegrerade teknologier.

Jossi, nygift och nyutexaminerad konstnär, borde egentligen vara lycklig. Men trots att medicinimplantaten reglerar hennes hormonnivåer drabbas hon av en oförklarlig dödsångest, som inte ens det kryoniska löftet om evigt liv biter på.

På jakt efter förklaringar söker sig Jossi till politiken. Men de etablerade partierna visar sig vara fulla av floskler. Snart dras hon i stället in i en radikal organisation, som tror att lösningen på allt är att omvandla människans relation till naturen…

Bokomslag och besrkving av bokens handling hämtad från Modernista, som sände mig denna bok som ett överrasknings recensionsexemplar.


Det var för några år sen jag fick denna hemsänd till mig, men jag hade inte tid att läsa den då så det dröjde några år.

Och nu när jag har läst den kan jag väl säga att jag tyckte rätt bra om den men var lite förvirrad av alla olika berättarperspektiv det fanns en jag berättare men även hon och han ur tredjeperspektivberättande, så jag hade ibland vems perspektiv och vem som var vem när jag läste den.

Annars historien i sig var väl intresseant förutom i slutet då jag tycket att det blev lite makabert med att hur de tänkte på att naturen och människan hörde ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar