onsdag 17 juli 2019

En katts resedagbok av Hiro Arikawa

En katts resedagbokIbland måste man färdas långt för att kunna se vad som finns mitt framför ögonen ...

Nana vet varken vart de är på väg eller varför de gör den här resan. Men han trivs med att sitta i en silverfärgad van bredvid sin älskade husse Satoru. Tillsammans far de tvärs över Japan och hälsar på hos gamla vänner.

Men varför reser de? Och varför är alla så intresserade av Nana? När det går upp för honom brister hans lilla hjärta och han gör allt för att få ett slut på äventyret.

En katts resedagbok av Hiro Arikawa är en hyllning till livet och vänskapen, och till de små ting som ofta skänker oss störst glädje. Det är en gripande berättelse som fängslat läsare världen över.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

När jag och Evelina hade bestämt oss för att läsa böcker från länder värden runt, och hittade denna från Japan och med katt i titeln kunde vi inte låta bli att läsa den. Sen så blev den även nominerad till Årets bok, har inte varit så intresserad av de böckerna som vart nominerade i år, så kändes denna ändå vara en jag ville läsa.
Nu när jag har läst den måste jag ju bara säga att det är en hjärtvärmande reseberättelse ur en katts ögon plus att Satoru tänker tillbaka och analyserar sin bakgrund med nära vänner, är precis som det står ovanför här i beskrivningen att det är en hyllning till livet och vänskapen och att det är en gripande berättelse, för bättre kan jag inte formulera det.

De övriga böckerna i världen runt kan ni hitta här.

Denna bok ingår även i Kaosutmaningen som #4 - en asiatisk författare.

1 kommentar: