onsdag 1 maj 2024

Välgörande våld av Brita och Henrik Sylvén

 

Kreativitet är en bra egenskap för en läkare ... eller?

Nyexaminerade läkaren Hannah börjar hitta på och skräddarsy skador på sina patienter för att de ska passa in i systemet och få ordentlig hjälp. Det är hennes kreativa lösning när sjukvårdens byråkrati och politik ständigt hindrar patienterna från att få rätt vård.

Samtidigt träffar hon sitt livs kärlek i DJ:n Hampus, men förhållandet tyngs av stressen och hemlighetsmakeriet. Och av Hannahs självbild, för inte kan väl någon älska en som ljuger på jobbet och slåss på fyllan, oavsett hur rätt hon har?

Snart står mycket mer än bara jobb och förhållande på spel.

En vass och modern feelgood ... med inslag av våld.


Den här boken fick jag som recensions exemplar från författarna och Lava förlag.

Jag har nu läst ut den och det tog sin tid med det berodde inte på boken utan mera på mig själv, det har varit ett vår med mycket som har hänt.

Jag kände igen mig lite i den här, inte för att mitt sätt och mentalitet är densamma som Hannas men jag är legitimerad sjuksköterska och vet hur det är att arbeta i vården och jag känner igen mycket i det som Hanna får uppleva.

Sen lite kul att kalla den en feelgood då det är så mycket annat som ingår än just bara feelgood, jag ser den mera som en nutidshistoria med relationsdrama och romantik.

Jag rekommenderar den om ni vill läsa något som inte är det vanligaste men passar i den tid vi lever i.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar