lördag 27 februari 2016

Legend av Marie Lu

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.

MARIE LU [född 1984] är en amerikansk författare som fått ett stort internationellt genombrott med sin debutroman Legend, den första delen i en serie dystopiska science fiction-romaner. Texten är hämtad från Adlibris

Nu är jag så där sen igen med att läsa dessa böcker som alla talar om och hyllar jättemycket. Jag kan bara hålla med detta var en bok för Camilla och jag ser framemot att läsa fortsättningen. Tyckte att det var lätt att följa de två huvudrollerna genom både att det är olika typsnitt på texten och att det vid varje sidnumrering står vems kapitel man läser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar