onsdag 17 februari 2016

Veckans bokbloggsfråga vecka 7

Då var det dags för veckans bokbloggsfråga från Barnboksbloggen.
Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med ditt bibliotek? Och ni som inte burkar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte?
Svaret är att ett bättre ställe finns inte, jag gillar att gå runt på biblioteket och se alla dessa böcker jag vill läsa. Dock är det väl så att jag tyvärr lånar alldeles för mycket, hinner inte läsa ut dem ibland innan det är dags att lämna tillbaka dem. Tyvärr brukar jag inte göra så mycket mera än att låna, men vad bra det är att det finns datorer att låna för dem som behöver komma åt internet när de inte är hemma eller har eget. Nu håller vårt huvudbibliotek att byggas om och är stängt till 1e augusti lite synd men de har en liten bokhörna utanför lokalerna där man kan låna från ett litet bestånd (tror att de kan hämta den bok man är intresserad av), lämna tillbaka och hämta beställda böcker. Hoppas att det blir bra det nya som öppnas sen. Sen finns det en filial jag besöker om det behövs fast det är lite långt att ta sig dit.
Lite kuriosa är att vid huvudbiblioteket finns ett café där det finns böcker att låna och läsa i om man är in och fikar. Ser så mysigt ut med böckerna som ligger i fönstren.

2 kommentarer:

  1. Förr var jag ofta på biblioteket, men nu vill jag äga mina böcker :)

    SvaraRadera
  2. Tyvärr så kostar det så mycket och har tidigare köpt mycket böcker men har vant mig av med det efter att ha börjat låna i stället, nu väljs de jag köper med stor omsorg.

    SvaraRadera