söndag 21 februari 2016

Ta kontroll över bokhyllan

Hittade denna hos Fantasktiska berättelser, Och kände att den passade bra att samköra med min egna hyllvärmarutmaning 2016 jag har under året. Kopierade in Annas text i mitt inlägg annars gå till hennes blogg för att läsa mera om den. Vilka böcker jag har tänker läsa får jag återkomma om,

Ta kontroll över bokhyllan: Tävling


Nu är det dags för en favorit i repris, nämligen en Ta kontroll över bokhyllan månad. Det var så himla roligt förra året så jag ska se om det inte kan göras till en tradition. 
Reglerna är enkla (eller i alla fall någorlunda) och priset är trevligt, så vilka vill vara med och läsa och tävla. 

Om tävlingen:
  • Under mars månad läser vi hyllvärmare. Givetvis är det upp till var och en hur många hyllvärmare man vill läsa men i slutet av månaden får man poäng på för de där hyllvärmarna utifrån hur många procent av dem man har läst. Till exempel: Läser du enbart en bok under mars och det är en hyllvärmare så har du läst 100 procent hyllvärmare. Har du läst tio böcker och åtta är hyllvärmare så grattis - då har du nått 80 procent. För varje 10 procent du klarar av så får du 1 poäng. Med andra ord 80% = 8 poäng, 65% = 6 poäng och så vidare. Den som i slutänden får flest poäng vinner och är det många som har lika många poäng så lottar jag.
  • Fler poäng finns att hämta om man om man tipsar om tävlingen på sin blogg. Då får man ett poäng. 
  • Tävlingen avslutas 23.59 den 31 mars. Efter det behöver man göra en sammanfattning på sin läsning under månaden som länkas till ett inlägg som jag kommer lägga upp den 1 april. Där måste framgå hur många böcker ni läst och hur många av dem som var hyllvärmare. Jag sköter procenträkningen. Den 5 april kommer jag sedan att meddela vem som är vinnaren.
Regler:

  • Gör en lista innan den första mars där ni listar vilka böcker ni tänkt läsa. (Måste inte följas till punkt och pricka men det är alltid skönt att ha något att utgå från + roligt för mig att läsa).
  • Boken måste ha stått i bokhyllan sedan senast  december 2015.
  • Om man använder sig av twitter eller instagram så använd #hyllvärmare2016 så hittar vi varandra.
  • Sista anmälningsdag är den 29 februari
Vad man vinner:

Precis som förra året kör vi på lite presentkort från adlibris. 150 kronor att handla nya böcker för är väl väldigt logiskt när man har gjort sig av med lite hyllvärmare.

Presentkort 100 kr - digitalt + Presentkort 50 kr - digitalt 

Hoppas ni nu är många som vill vara med och läsa hyllvärmare. Det blir så mycket roligare när man är många.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar