måndag 1 augusti 2016

Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Björk

Mordutredaren Mia Krüger har lämnat polisen och bosatt sig på en ö. Dit kommer hennes gamle kollega, den godmodige kriminalkommissarien Holger Munch, för att övertala henne att återvända till jobbet. Han behöver hennes hjälp i ett skrämmande och besynnerligt fall. En flicka har hittats hängande livlös i skogen med en skolväska på ryggen och en lapp om halsen: ”Jag reser ensam.” 
Mycket pekar på att den hänsynslösa mördaren kommer att slå till igen och Krügers efterforskningar leder till ett sex år gammalt fall där ett spädbarn kidnappats från en förlossningsklinik. 
Men utredningen blir mer personlig än vad Munch och Krüger har tänkt sig. Och snart går det upp för dem att de själva blivit en bricka i mördarens cyniska dödsspel. 
 
En deckare i min smak, gillar det där psykologiska som denna innehåller. Verkligen i min smak, vet dock inte hur mycket mer jag ska skriva så det blir inte mer än detta.

Detta var bok 12 av 25 i Mia sommartävling. Dags att lägga i ett kol så att jag hinner läsa runt 25 böcker till den 22.e.

1 kommentar:

  1. Riktigt bra bok, ska snart Samuel Björks nästa bok :)

    SvaraRadera