söndag 4 juli 2021

Den skarpa eggen (Den mörka materian #2) av Phillip Pullman

 

Universums gränser har öppnats och Lyra tar språnget in i en annan värld. Det visar sig vara en skrämmande och hemsökt plats, där själsslukande gengångare drar fram på gatorna och man kan höra det avlägsna bruset av änglars vingar i skyn. Där träffar hon Will, som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Lyras och Wills öden tycks på ett underligt sätt sammanlänkade, och tillsammans ger de sig ut för att söka efter ett hemligt och mäktigt föremål som många skulle kunna döda för att få äga

Andra delen av tre i Den mörka materian.

Philip Pullman, som belönades med Almapriset år 2005, är författare till trilogin Den mörka materian, där Guldkompassen är den första delen. 

Bokomslag och beskrivningen av handlingen hämtad från Buuks. 

Fortsätter med omläsningen av fantasyserien Den mörka materian, den här läste jag första gången för ca 12 år sen, men hade mindre minnen av vad den handlade om än första delen. Jag gillar vad jag läser för det är intressant att få reda på Lyras fortsätta kamp fö ratt finna sanningen. Ska bli intressant att även läsa sista delen i serien snart.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar