lördag 31 juli 2021

Min mörka Vanessa av Kate Elizabeth Russel

 

Vanessa är en kvinna i trettioårsåldern som lever ett lagom framgångsrikt liv. En dag läser hon i tidningen om en lärare som har förgripit sig på sina elever. En av flickorna har trätt fram och berättat om sina upplevelser. Artikeln leder till fler reportage om läraren Jacob Strane och tidningarna antyder att det finns många fler unga kvinnor som har utsatts. Vanessa följer bevakningen med hjärtat i halsgropen. Hon stalkar den unga kvinna som satte igång drevet mot läraren, följer hennes rörelser på sociala medier. Samtidigt får Vanessa sms från Jacob som undrar hur hon mår.

"Min mörka Vanessa" är en svart och djupt berörande roman som skildrar hur Vanessa i vuxen ålder tvingas minnas sin skoltid och relationen med sin lärare Jacob Strane. Det är en mörk och plågsam läsning, omöjlig att värja sig för.

Beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

En bok jag har tänkt läsa då jag första gången hörde talas om den, men det dröjde tills nu innan jag började läsa/lyssna på den.

En både hemsk och fin bok om hur en ung flicka/kvinna faller för sin lärare och hur hon utnyttjas både av honom och sina egna känslor för honom. Jag både känner för Vanessa och har svårt att ta in varför hon blir så besatt av läraren etc.

1 kommentar:

  1. Den här vill jag läsa någon gång, men måste nog vänta på rätt humör.

    SvaraRadera