torsdag 22 juli 2021

Hett i hyllan vecka 29 / 2021

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu ett recensionsexemplar som dök upp i brevlådan i början av 2018, som jag ännu inte har läst, men snart så hoppas jag.....


Sjuttonåriga Alice och hennes mamma har alltid flackat runt, ständigt förföljda av otur och diverse problem. När Alice mormor, en tillbakadragen författare, dör ensam i sitt stora hus Hasselskogen blir det ännu värre. Alices mamma blir plötsligt bortrövad av en figur från Hinsidan, den grymma och övernaturliga värld där mormoderns sagor utspelar sig. Den enda ledtråden är ett meddelande som Alices mormor lämnat efter sig, en lapp med orden »Håll dig borta från Hasselskogen. Men för att få tillbaka sin mamma måste Alice göra just det: Hon måste ta sig till Hasselskogen och sedan vidare in i den mörka värld som hennes mormors sagor trätt fram ur..

5 kommentarer:

 1. Den här boken känner jag i alla fall igen. Skrevs det inte en del på bloggar om den?

  SvaraRadera
 2. Tror inte att jag har hört något om den här boken. Låter lite som Bläcktrilogin kanske...

  SvaraRadera
 3. Den låter spännande! Fin var den också!

  SvaraRadera
 4. Låter som en bok som jag nog skulle gilla!

  SvaraRadera