lördag 10 februari 2024

Städerskan av Nita Prose

 

Molly arbetar som städerska på det anrika Regency Hotell. Hon är exceptionell på sitt jobb, men har desto svårare i kontakten med andra människor. Mollys kära mormor har nyss gått bort, dessutom lyckades en så kallad pojkvän lura av Molly och mormor alla deras sparpengar. Så Molly mår inte speciellt bra, verkligen inte. När Molly ska städa i affärsmannen Charles Blacks svit hittar hon honom död i sängen...

Städerskan är en charmig spänningsroman med en udda hjältinna man lätt tar till sitt hjärta.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Den här boken fick jag av Evelina i julklapp 2022, men hade ännu inte läst den, fast jag hade tur för den föll sig så att det blev den boken som slumpen hjälpte mig att välja då jag tänkte läsa en bok som stod i min bokhylla. Jag på började det projektet att försöka varje dag sätta mig ner minst en halvtimme i min läsfåtölj och läsa innan jag går och lägger mig, och läsa böcker från bokhyllan. Då jag efter jag fick bokhyllor och fyllde upp den med mina ägda böcker förra året kom jag fram till att jag har böcker jag vill läsa i den men sen när jag läst dem kanske inte vill ha kvar dem. Och att jag behöver göra rum i bokhyllan för nya böcker som jag vill äga ska få plats, behöver jag läsa de böcker jag ännu inte har läst. 

Nu fick ni en hel roman om varför jag läste boken. Fast egentligen ska jag väl skriva om boken. Jag gillade den men det är ändå inte en bok som jag räknar som en favoritbok som jag vill ha kvar. Jag fick en bra läsupplevelse med den och det var spännande och lite saker med den fick mig överraskad även om jag kanske lätt kunde förstå vad som hade hänt och vad som skulle ske. Den största behållningen har jag ändå av huvudkaraktären Molly, för det är ovanligt att välja en karaktär som är udda i sitt sätt mot alla andra, med sin som jag antar autism-diagnos (eller ev ADHD). Blev nu lite ställd när jag skulle skriva det om det sägs att hon har det, men hon har många specifika uttryck som gör mig rätt säker på att det är den neuropsykiatriska problematiken hon har. Och det gör det extra intressant att se hur hon hantara vad som pågår då hon hamnar mitt i ett mordfall och hjälper till att lösa det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar