torsdag 23 januari 2020

Hett i hyllan vecka 4 / 2020

Då blir det dags för Hett i hyllan, Monika skriver så här om dessa inlägg.

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Bokrean, 2018, då fick jag för mig att kolla in ett förlag med kristen litteratur för att se vad de hade för intressant på bokrean, och köpte några, som jag sen aldrig läste, skulle vara dags att göra det snart...

Läs om Daniel vars bok skulle vara förseglad till ändens tid

I denna utläggning av Daniels bok i Bibeln får vi följa Daniel och hans omtumlande erfarenheter av både lejon, änglar och mörka krafter. Dessutom lyfts det allvarliga budskapet om ändens tid fram med både humor och skärpa. Författaren Sven Almkvist tecknar en fascinerande bild av en man som trots fångenskap i ett främmande land och omgiven av politiska maktmänniskor lyckas förena gudagivna förmågor med en orubblig karaktär. Genom den respekt det förde med sig kunde han påverka makthavarna i sin samtid och ge övernaturlig insikt om världshistoriska skeenden.

"Daniels bok är unik genom att vara så detaljerad i sina framtidsförutsägelser. Ja, mer än någon annan bok i Gamla testamentet avslöjar den när, var och hur Messias skulle framträda och vilka konsekvenser det skulle få. Att räkna ut tider och stunder är kontroversiellt, jag vet det, men med facit i hand kan vi nu med häpnad konstatera hur exakta Daniels uppenbarelser var. Ja, faktum är att det är först nu, mot bakgrund av all den tekniska och politiska utvecklingen vi varit med om det senaste århundradet, som vi allt klarare kan förstå Daniels boks förutsägelser om den sista tiden. En tid då hela världen ska växa samman under ett och samma politiska och ekonomiska system. Kanske var det just därför ängeln, i sin sista uppmaning till den då 85-åriga gudsmannen, i bokens sista kapitel sa: 'Men du, Daniel, göm dessa ord och försegla denna skrift till ändens tid. Många skall forska i den och kunskapen skall bli stor' (Dan 12:4). Vill du följa med mig och, som ängeln sa, forska i denna skrift? Kunskapen kommer definitivt att växa till och bli större. Och framför allt respekten för Gud och hans Ord." - Ur författarens inledning

Sven Almkvist är en uppskattad bibellärare med en rak och tydlig förkunnelse av Bibelns ord. Författaren har tidigare varit ledarskribent på tidningarna Dagen och Trons Värld. Som en av grundarna av församlingen Stockholm Karisma Center fick han på nära håll uppleva både expansiv församlingstillväxt och hur mänsklig svaghet och synd kunde rasera en av de senaste årtiondenas mest framgångsrika församlingsplanteringar. Detta är författarens tredje bok. Den första, Allt är möjligt, gavs ut på Normans förlag och har sålt i flera upplagor.

4 kommentarer:

  1. Intressant. Bibeln har ju påverkat oss så mycket.

    SvaraRadera
  2. Många böcker som ges ut som man inte har en aning om...

    SvaraRadera
  3. Ja, det är ju så klart mycket lättare att göra förutsägelser när man har facit.

    SvaraRadera