torsdag 1 september 2022

Hett i hyllan vecka 35 / 2022

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu ett recensionsexemplar som dök upp i brevlådan utan att jag hade bett om det i februari 2021, men denna är jag intresserad av att läsa då jag har läst en bok av författaren innan som jag gillade.


I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död.
Ari Thór - nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik - dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.
I svensk översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare, liksom de följande böckerna i serien. Nu kommer Ragnar Jónassons hyllade debut Snöblind första boken i Det mörka Island-serien för första gången på svenska.

4 kommentarer:

 1. Åh, den tyckte jag om. Mycket.

  SvaraRadera
 2. Den låter riktigt spännande. Den skulle jag vilja läsa. Tack för tips.

  SvaraRadera
 3. Den har jag faktiskt läst men tyvärr tyckte jag inte att den var särskilt bra. Intressant och spännande miljö, dock.

  SvaraRadera
 4. Jónasson har jag tänkt att jag ska läsa, men det har inte blivit av än. Kanske nästa år, då ska jag baske mig inte ha några läsutmaningar.

  SvaraRadera