torsdag 6 oktober 2022

Hett i hyllan vecka 40 / 2022

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som dök upp som ett överrasknings-recensionsexemplar, denna gång i september förra året, som jag ännu inte har läst, även om den låter rätt intressant och jag känner för att läsa den.Hösten river i Åre. Trots att turisterna ännu glittrar på lyxrestaurangerna har lokalbefolkningen börjat planera för jakten och mörkret...
Ovanpå en igenbommad tågstation bor den avdankade lokalredaktören Vera Bergström. Hon sover med en älgstudsare under sängen och brottas med såväl ständiga klimakterieblödningar som med livet som aldrig blev.
När en kvinna hittas mördad i skogarna på Åreskutans baksida tar hon motvilligt på sig uppdraget att skriva ett reportage om bybornas rädsla. Men längs vägen blir hon allt mer besatt av att ta reda på vem offret var, vem som mördat henne - och varför. Det dröjer inte länge förrän Vera själv är i fara.4 kommentarer:

 1. jag tyckte att det var en riktigt fin roman för att vara en debut. väntar nu på att få läsa hennes andra

  SvaraRadera
 2. Läste den under sommaren och tyckte att den var hyfsad. Skall läsa uppföljaren så småningom.

  SvaraRadera
 3. Har inte läst boken men sett den här och där.

  SvaraRadera
 4. En mycket bra bok, tycker jag 🙂

  SvaraRadera