söndag 29 augusti 2021

Den sista önskningen (Witcher-serien #1) av Andzrej Sapkowski

 


Häxkarlen och monsterjägaren Geralt, upprätthåller ordningen mot de monster som plågar mänskligheten. Den sista önskningen är den första fristående novellsamling från den bästsäljande serien The Witcher, som inspirerade den Netflixserien och flertalet TV-spel.

Geralt av Rivia är en häxkarl, en man vars magiska krafter och livslånga träning har gjort honom till en slagskämpe och en skoningslös lönnmördare. Men han är ingen vanlig mördare: han jagar de brutala fiender som plundrar landet och attackerar oskyldiga. Den sista önskningen består av sju noveller som växlar mellan en nutid i vilken Geralt, efter att ha skadats i strid, vilar i ett tempel, och återblickar som följer Geralts farliga uppdrag och otroliga möten. Det är den perfekta introduktionen till den unika sagovärld som Andrzej Sapkowski har skapat.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

För ett tag sen då jag först fick höra om TV-serien the Witcher och blev intresserad av att se den, fick jag även höra att den baserades på en bokserie (och TV-spel) och då ville jag ju läsa den innan jag såg serien, och nu har det blivit dags då jag skulle välja en ny ljudbok att lyssna på när jag går och lägger mig.

Sen vet jag inte riktigt om just denna sort av fantasy passar mig, då den handlar om mera att kämpa mot olika onda och brutala monster, det påminner som om att läsa ett TV-spel så jag förstår tanken att göra den till ett sådant passar, men jag kan inte riktigt se att jag gillar att läsa en sådan fantasy, men jag kan se att det kanske passar som TV-serie så jag kommer att testa att se och även läsa någon mer del ur serien för det kan ju hända att det blir bättre, för den är ju inte dåligt skriven bara inte något som faller mig helt i smaken direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar