tisdag 17 augusti 2021

Tisdagstrion - en bok i varje färg

Då var tisdagstrion tillbaka efter sommaruppehållet, och det är en lätt trio att göra denna vecka - en bok i varje färg, så här följer min trio. (Såg nu precis när jag skulle slutföra mitt inlägg med trion att Helena själv har med O´Farrells bok, men den är så bra att jag låter den finnas kvar även i min trio).

 1. Först ut en blå bok - Drömgångare av Samantha Shannon, första delen i en fantasy (science fiction) serie jag läste för ett antal år sen som jag tyckte mycket om, sen har tyvärr inte fler än första delen blivit översatt till svenska, men någon gång ska jag läsa fortsättningen. 

 2. Nästa får bli rödorgane - Ensam på Mars av Andy Weir, en verkligen bra science fiction bok, som kunde vara sann, med en klipsk och humoristisk huvudperson.

 3. Till slut en grön bok (men inte riktigt i den nyans som är min favoritfärg) - Jag är, jag är, jag är - ett hjärtslag från döden av Maggie O`Farrell, i en ovanlig memoar berättar författaren med sina (och sin familjs) nära döden upplevelser, underhållande på sitt sätt.

10 kommentarer:

 1. Ensam på Mars tycker jag jättemycket om :)

  SvaraRadera
 2. Ensam på Mars har jag sett som film. Jag vill minnas att den var spännande.

  SvaraRadera
 3. Drömgångare har jag oläst i hyllan och Ensam på Mars har jag både läst och sett.

  SvaraRadera
 4. Mycket snygga! Har inte läst ngn av dem, Shannon låter särskilt intressant.

  SvaraRadera
 5. den första boken kände jag inte till alls. men jag har faktiskt sett filmen Ensam på Mars även om SF inte är min starkaste gren. O´Farrell gillade jag

  SvaraRadera
 6. Har bara läst Ensam på Mars men har Samantha Shannons bok på Kindlen.

  SvaraRadera
 7. Den första kände jag inte alls till, de andra två står på läslistan sedan anno dazumal :)

  SvaraRadera
 8. Ett hjärtslag från döden är verkligen jättebra!

  SvaraRadera