fredag 6 augusti 2021

Helgfrågan vecka 31 / 2021


 I helgfrågan nu under sommaren har Mia mera standardfrågor på gång, och även denna vecka väljer jag att svara på vilken bok jag läser just nu.

På kvällarna när jag går och lägger mig brukar jag lyssna på ljudbok och just nu är det sista delen av Havsfolket av Camilla & Viveca Sten jag lyssnar på, även om det är en bok som är för barn i åldern 9-12 år så gillar jag den, speciellt då den har en handling som baseras på nordisk folksägner.


areld är tredje delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.

Tuva tränar på sina magiska förmågor och brottas med saknaden efter bästa vännen Rasmus som flyttat in tillbaka till stan, men vardagen skakas om när en Waxholmsbåt oförklarligt fryser fast i isen under en av sina turer och alla ombord försvinner. Det talas det om det som en fruktansvärd olycka. Tuva är inte lika säker. Kan det vara magiska krafter inblandade?

Samtidigt sprider Marelden sitt sken över skärgården, ett ont omen enligt de gamla på öarna. Farliga tider väntar.

När Tuva får veta att Waxholmsolyckan är Sjöråets verk, hennes blodsoffer för att skaffa sig mer makt, inser hon att hämnden Sjörået ruvat på kommer att bli större än någon kunnat ana. Innan vintersolståndet - när magin är som starkast - måste Tuva hitta ett sätt att stoppa henne från att sätta sina planer i verket.

Men offret Tuva måste göra den här gången är nästan mer än hon kan uthärda ...
2 kommentarer:

  1. Den serien måste jag läsa klart

    SvaraRadera
  2. Camilla Sten brukar skriva bra! Men Viveca Sten har jag ännu inte läst något av.

    SvaraRadera