torsdag 6 januari 2022

Hett i hyllan vecka 1 / 2022

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Fortsätter med dessa recensionsexemplar som jag inte har bett om men som har dykt upp i brevlådan och som jag inte har hunnit läsa då jag har haft andra böcker i blickfånget för att läsa, och i detta fall tycker jag att det är lite synd då jag har gillat andra böcker jag har läst av Bauer och tror att denna är minst lika bra som dem

»Nu är det Jack som bestämmer«, sa deras mamma innan hon gick för att hämta hjälp. »Jag är strax tillbaka.« Elvaårige Jack och hans två systrar sitter kvar i den kvalmiga bilen, där de småbråkar och gnäller och leker Ett skepp kommer lastat medan de väntar på sin mamma. Men deras mamma kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Och Jacks och hans systrars liv förändras för all framtid.
Tre år senare vaknar den gravida Catherine While med en otäck känsla av att någon befinner sig i huset. Kort därefter hör hon ett ljud som bekräftar hennes misstankar. Catherine lyckas skrämma bort inkräktaren, men när hon återvänder till sovrummet väntar en obehaglig överraskning vid hennes säng. En kniv och ett kort meddelande: »Jag kunde ha dödat dig.« 
Mot bättre vetande väljer Catherine att inte polisanmäla inbrottet och hon berättar inte heller om det för sin man. Catherine blir inte kvitt oroskänslan, men har ingen aning om att hon nu dragits in i en historia som tog sin början en varm augustidag för tre år sedan, då en pojke och hans två systrar såg sin mamma för sista gången. 


2 kommentarer:

  1. Den har jag också oläst. Det är den enda Bauer jag inte har läst och jag har gillat alla jag har läst.

    SvaraRadera
  2. De där recensionsexemplaren blir lätt stående. Jag gillar alla Belinda Bauers böcker, och så även den här! Som jag läste när den kom.

    SvaraRadera