fredag 7 januari 2022

His quiet agent av Ada Maria Soto - Helgfrågan vecka 1 / 2022

 

Mia fortsätter med special helgfrågan, nu under storhelgerna där uppdraget är att tipsa om en bra bok vi har läst eller håller på att läsa. Jag väljer precis som föra veckan att recensera en bok, denna läste jag som första bok 2022

Arthur Drams works for a secret government security agency, but all he really does is spend his days in a cubical writing reports no one reads. After getting another “lateral promotion” by a supervisor who barely remembers his name, it’s suggested that Arthur try to ‘make friends’ and ‘get noticed’ in order to move up the ladder.

It’s like high school all over again: his attempts to be friendly come across as awkward and creepy, and no one wants to sit at the same table with him at lunch. In a last-ditch attempt to be seen as friendly and outgoing, he decides to make friends with The Alien, aka Agent Martin Grove, known for his strange eating habits, unusual reading choices, and the fact that no one has spoken to him in three years.

Starting with a short, surprisingly interesting conversation on sociology books, Arthur slowly begins to chip away at The Alien’s walls using home-cooked meals to lure the secretive agent out of his abrasive shell. Except Martin just might be something closer to an actual secret agent than paper-pusher Arthur is, and it might be more than hearts at risk when something more than friendship begins to develop.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Stroytel. (så ni som blir intresserade av boken och har Storytel vet var ni kan hitta den).


Jag ska säga att jag har inte varit så intresserad av genren romans, men sen efter att ha sett på booktubern Noveltea corner som just är inne i en period då hon läser en hel del romance och tipsar om dem, så blev jag intresserad av att läsa några. Just denna fångade mitt intresse för att det är en gay-romance, för efter att ha sett en hel del filmer och TV-serier med gay-romanser så var jag intresserad av att även kolla in vad jag skulle tycka om den genren i bokform. Ska inte säga att jag blev besviken, utan tvärtom, gillar denna långsamma hjärtvarma  romans mellan de två udda unga männen.


Ska säga att vad som gjort att jag inte gillat att läsa romans-romaner, förutom att min favoritgener är fantasy och sci-fi, är då jag mest blir avskräckt och det kryper i kroppen på mig om det används ord, uttryck och beskrivningar i heta scener som inte känns normala för mig. Eller att de heta scenerna blir för ingående då de mera närmar sig erotik, men denna innehåller inget sådant (där de knappt kan låta bli att tänka hur oemotståndlig den andre är eller rör vid varandra hela tiden)  utan här är det mera att det visar på omtanke och vänskap än sexuell dragningskraft karaktärerna emellan. 


En annan sak som gör att jag gillar denna bok är att det är en hel del litteratur och biblioteksbesök som verkligen intresserar någon som gillar böcker och bibliotek.

Kom på att det finns ett minus med denna bok och det är uppläsaren som är lite argsint i sin uppläsning å något sätt som är svår förklarat, kan helt enkelt bara bero på hur han röst låter? men trots det så är denna bok en av mina favoriter.


Denna bok ingår i Kaosutmaningen #31 - en bok med HBTQI+ tema

2 kommentarer:

  1. Feelgood och romance går bort för mig. Väljer bara att läsa det jag själv vill läsa numera, och då blir det nog science fiction, spekulativ fiktion, dystopier och thrillers i främsta rummet. Allt är förstås inte bra inom dessa kategorier heller. Men alla har förstås olika preferenser.

    SvaraRadera
  2. Jag älskar romance, det är en last sedan tonåren. Men på senare år har jag känt ett behov av att vidga mina vyer inom genren, som väl kan vara aningen stereotyp. His quiet agent verkar innehålla karaktärer i min smak. Bara en sådan sak att de samtalar om sociologi! Jag blir såld.

    SvaraRadera