söndag 2 januari 2022

Solsystern ( de sju systrarna #6) av Lucinda Riley

 

På ytan verkar Electra D'Aplièse ha allt: hon är vacker, rik och berömd. Men faderns plötsliga död har rubbat hennes redan sköra sinnestillstånd och hon dövar smärtan med alkohol och droger. Så får hon ett brev från en främmande kvinna som hävdar att hon är hennes mormor ...

Sökandet efter hennes egen familjehistoria leder Electra till Afrika. År 1939 anländer Cecily Huntley-Morgan till Kenya efter att ha fått sitt hjärta krossat i New York. Där möter hon två människor som kommer att förändra hennes liv för all framtid: boskapsfarmaren Bill Forsythe, känd som den evige ungkarlen, och massajprinsessan Njala.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Det var en fröjd att läsa denna bok, speciellt då det är en serie jag har gillat från starten, sen var jag lite besviken på förra delen, men denna tog tillbaka allt jag tyckte om den, för detta är nog den bästa delen ur hela serien.

Vet inte riktigt vad jag ska säga som gör att jag tycker om den så mycket kan det bero på att både nutidshistorien och dåtidshistorien griper tag i mig och den hela tiden håller upp spänningen på vad som ska hända.

Jag måste säga att denna bokserie har gjort att jag kan säga mig gilla historiska romaner, för jag känner att efter att denna kommer vara slut snart gör att jag kommer nog mig försöka på att läsa flera ur genren och se om jag gillar dem.

Som sagt kommer den här boken även att ingå i Kaosutmaningen #33 - en historisk roman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar