lördag 20 augusti 2022

Tystnaden i bruset (Kaostrilogin #1) av Patrick Ness

 

En originell och modig berättelse om en pojke och hans hund!

Tänk dig att du är den enda pojken i en stad med enbart män och att du kan höra allt de tänker. Och tänk dig att de kan höra allting du tänker. Föreställ dig att du inte passar in i deras planer ...

Todd är den enda pojken i en stad med enbart män. Sedan nybyggarna drabbades av ett virus kan Todd höra alla de andra männens tankar och de kan höra hans. Bruset från deras tankar och känslor finns där hela tiden.
Om en månad ska Todd fira sin trettonde födelsedag och ta steget in i vuxenvärlden.
Men i männens tankar kan Todd ana att de försöker dölja något för honom. Något som är så fruktansvärt att Todd tvingas fly med endast sin hund som sällskap.
Förföljd av stadens borgmästare och hans armé springer Todd och hans hund ut i skogen. Och plötsligt stöter de på en helt tyst och annorlunda varelse - en flicka.
Vem är hon och varför dog inte hon av det virus som tog livet av alla de andra kvinnorna i den Nya världen?

Påhejad av Todds originella röst får läsaren följa med på en oförglömlig flykt och lära känna en pojke som är på väg in i vuxenvärlden och som upptäcker att allt det han fått lära sig om sin värld är en lögn. För att få veta vem han verkligen är tvingas han omvärdera allt han trott var sant.

Bokomslag och beskriving av bokens handling hämtad från Boktuggs hemsida.

Denna bokserie är över 10 år gamal, och jag har länge velat läsa den, men det blev av först nu.

Sen hade jag inte riktigt koll på vad handlingen var, och det var verkligen en intressant läsupplevelse därefter, för jag blev riktigt överraskad både över att jag inte hade en aning om vad den handlade om (till och med vilken genre den tillhörde överraskade mig för det var inte alls den jag trodde det var när jag förstod vad det var för någon) och hur bra den var. Speciellt så blev jag flera gånger förundrad över vad som hände och var inte alls beredd på historien jag fick då jag läste den.

Och slutet gav mig verkligen mersmak, för den slutade med en rejäl cliffhanger och jag har inte en aning om hur det ska bli nu...så jag kommer nog rätt snart ta upp och läsa fortsättningen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar