måndag 30 januari 2017

Bästa utmaningen - romansviter

I Lyrans noblessers veckas Bästa utmaning undrar hon över detta;

Jag läser just nu Neapelkvartetten av Ferrante och funderar en del över varför det är så vanligt att böcker ges ut i serier/sviter. Ibland gillar jag det, ibland inte. Berätta om den bästa romansvit du läst!

Man kan fundera varför det många gånger ges ut flera böcker i samma serie, men det är väl så att en del böcker skulle bli alldeles för långa romaner om författarna har mycket att berätta om samma personer eller händelse. Och jag gillar faktiskt att läsa fler böcker som tex om det är deckare och fantasy, som oftast blir långa serier osv. Och jag kommer egentligen inte på någon romansvit just nu utan ur fantasy och barn/ungdomskategorin och det är Harry Potter av J K Rowling. (Sen som jag alltid tycker så finns det så många bra att egentligen kan jag inte välja den bästa, men just idag blir det detta val). 

2 kommentarer:

  1. Harry Potter är en bra serie.

    SvaraRadera
  2. Harry Potter i samlad utgåva hade nog blivit omöjlig att hålla och tänk vilken tid det hade tagit att skriva alla på en gång. Nej, det är nog tur att det ibland skrivs sviter, men jag kan nog tycka att det är lite för ofta ;)

    SvaraRadera