fredag 6 januari 2017

Is av Anna Kavan

Is utspelar sig i den nukleära vintern efter ett kärnvapenkrig, då en ny istid råder på jorden. Vi följer bokens berättare på jakt efter ett skört väsen, en flicka med albinohår. Sökandet blir alltmer hallucinatoriskt, vi vet inte var vi är – eller ens vad vi känner. Färden går genom ett land ockuperat av en främmande militär makt. Men det största hotet är naturen själv, vars väggar av is breder ut sig över världen.
Språket i Anna Kavans Is är som en dröm, återgiven under pressen av en verklig katastrof. En modern brittisk klassiker av en författare vars rykte i världslitteraturen bara vuxit med åren.
I översättning av Disa Törngren och med ett nyskrivet förord av Helena Fagertun. Text från Mordenistas hemsida. Denna bok var även ett recensions exemplar från just Mordenista.

Har en del böcker kvar att skriva om som jag läste ut  2016, så jag får väl försöka att få ner lite tankar om dem. Just denna var lite si så där, fick lite overklighetskänsla att läsa den, kunde inte riktigt tänka mig in i vad som hände, kan vara att jag var lite okoncentrerad när jag läste den. För handlingen känns ändå intressant och något jag mycket väl skulle tänka mig att gilla. Jag är dock glad att läsa den och så, men inte än av de bästa böckerna från 2016.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar