söndag 22 januari 2017

Färjan av Mats Strandberg

I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Mats Strandberg följer upp succén med Engelsfors-trilogin med en spännande skräckroman. Liksom i Engelsfors blandas det socialrealistiska med det övernaturliga, på en plats som många svenskar har en relation till. Här får vi lära känna både passagerare och personal. Den ensamma gamla kvinnan som söker äventyret. Den avdankade schlagerstjärnan som leder karaokekvällarna. Mannen som tidigare jobbat ombord och nu återvänder för att iscensätta ett spektakulärt frieri. Ordningsvakten som med sina tre kollegor försöker kontrollera det dagliga kaoset ombord. De tolvåriga kusinerna som var bästa vänner innan en familjehemlighet kom emellan dem.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma. Text från Adlibris sida om boken. 

Detta var en ovanlig bok, först var jag inte så intresserad av den men sen så gillade jag den rätt mycket.  Har hört att det finns andra som tycker att det är hemska och blodiga beskrivningar, kan förstå det, det är nog inte något för den känslige. Jag fastnade för de tolvåriga kusinerna och läste mest vidare i början pga för att höra deras historia. 

1 kommentar:

  1. Jag har ännu inte tagit tag i den här boken, men ska göra det under året :)

    SvaraRadera