tisdag 10 januari 2017

Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black

Det är morgon och Tana vaknar upp i ett badkar. Det tar ett tag innan hon minns var hon befinner sig. Det var fest kvällen innan. I vardagsrummet hittar hon de andra festdeltagarna, de är döda och ett fönster står på vid gavel. Någon har brutit mot regeln som säger att man aldrig någonsin får öppna ett fönster efter mörkrets inbrott. När hon går vidare in i sovrummet hittar hon de enda överlevande, förutom hon själv. Svarta sopsäckar är uppsatta för fönstren och i sängen ligger Tanas före detta pojkvän Aidan bunden med silvertejp för munnen. På golvet bredvid ligger en annan kille fastkedjad. Hans hår är svart som bläck och när han tittar upp på Tana ser hon att hans ögon är röda som rubiner.

För att rädda sitt eget och de andras liv måste Tana ta sig in i Coldtown. Där lever monster och människor sida vid sida. Staden är farlig. Den är en bur, ett fängelse för de dömda och alla som vill vara med.

En berättelse om raseri och hämnd, om skuld och skräck och om kärlek och avsky, skriven av succéförfattaren Holly Black. Text från Adlibris sida.

Sista boken jag läste ut 2016, även om man skulle tro att man har tröttnat på Paranormal romance, i YA tappning, så var detta en bok jag gillade, Den hade en genomtänkt tanke både hur de paranormala karaktärerna skildrades och hur samhället tar hand om "problemen". Holly Black har lyckats med en skildring som fascinerar i alla fall mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar