lördag 1 maj 2021

Stanos Volta (Intergalaktiska akademin #2

 

Vad är du beredd att förlora för att skydda din hemlighet?

Att komma tillbaka till Czentes Omega efter händelserna på maskhålsstationen blir inte som någon trott. En humanfientlig stämning sprider sig, och den drabbar Alysia hårt. Men är det verkligen människor som står bakom de våldsamma attentaten?

För att få reda på mer om gruppen som kidnappade dem tar Bellix och Maczek ett drastiskt beslut. Samtidigt har Leonide egna planer, och hon behöver Pis hjälp. Men han kämpar mot sin kropp, den prövning som alla arjaner genomgår. Är han stark nog att klara det, när han lever skild från sin gemenskap?     

Stanos Volta är andra delen i serien om intergalaktiska akademin.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Anna Jakobsson Lund är nog en av Sveriges bästa författare, jag har gillat allt jag läst av henne och många av dem skulle kunna få högsta betyg. Denna är inte sämre än de andra även om det blir lite långsamt med handlingen där i mitten och sen i slutet drar det igång rätt rejält och det slutar med flera saker som man vill få reda på vad som händer så jag är nu väldigt nyfiken vad som ska ske i nästa bok.

Sen följer boken lite av det där gamla vanliga unga vuxna (YA) temat att många ungdomar inte förstår varandra och inte talar med varandra för hade de bara talat med varandra vad de tycker, känner och tänker så skulle så mycket mera bara lösa sig. Fast här är det även en hel del alien-kultur och alien-fysik som ger motsättningarna, men på ett sätt kanske det är det som gör att boken/böckerna är så intressanta att det är något okänt man/vi läser om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar