söndag 30 maj 2021

Upon a burning throne (The Burnt Empire saga #1) av Ashok K Banker

 

Though one cannot see, and the other cannot face sunlight, the Dowager Empress Jilana and Prince Regent Vrath assure their people and allies that all will be well. Any rumblings of dissent are summarily quashed and none dares challenge the might of the Burnt Empire.But when Jarsun of Reygistan's daughter is spurned by the ruling family despite her legitimate claim to the Throne, Jarsun - a powerful demonlord - embarks upon a relentless campaign to destroy the Burnt Empire . . . and all who stand in his way.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Denna bok hade jag inte alls hört talas om innan jag fick ett tips om den genom ett booktubeklipp och kände att jag ville läsa den, då det är en fantasy bok som är sprungen ur Indisk mytologi och folklore.

Ska erkänna att jag har tyckt den varit riktigt intressant att läsa då den verkligen är lite utöver alla andra fantasyberättelser jag har läst, jag gillar tanken om att det är så mycket gudomligheter som blandas in i berättelsen. Sen känns en hel del saker så helt upp åt väggar att läsa för det känns som författaren verkligen har letat fram särheten ur den Indiska kulturen för att skriva denna bok, så jag ångrar inte att jag läste den, även om det har tagit över en månads tid, men det beror mest på att det är en ljudbok jag läst och jag hamnade i en liten lässvacka nu under Maj månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar