torsdag 19 augusti 2021

Hett i hyllan vecka 33 / 2021

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? 

Ännu en bok som jag fick som recensionsexemplar som en överraskning i brevlådan under 2018.


Tess är känslomässigt kidnappad. Utåt sett lever hon ett perfekt familjeliv, men livet som hon lever tillsammans med Rikard och de tre barnen i Stockholms innerstad har sakta men säkert brutit ner henne. Den sprudlande livsnjutaren som hon tidigare identifierade sig med har förvandlats till en person som hellre stannar hemma och smygonanerar på toaletten när resten av familjen går till parken.

Rikard kallar henne för Tråk-Tess och styr henne med järnhand. För som han säger, om han inte hjälper henne att förstå, hur ska hon då lära av sina misstag? Många gånger har Tess försökt lämna, men ändå blivit kvar. Rikard brukar skratta när hon gör slut och påpeka att hon inte kan göra slut eftersom hon ju lovat att vara ihop med honom, och hon är väl ingen lögnerska? Att bryta upp relationen tycks vara en omöjlighet. Men en dag gör hon det. Lämnar.

Efter en period av passionerat dejtande, hjärtesorg och en resa till Hollywood landar hon till slut i Rågsved. Där börjar hon åter bygga upp sig själv. Detta är en bok om att förlora sig själv för att sedan hitta tillbaka.

ANNA SUVANNA DAVIDSSON är född 1981. Under namnet Apan satt i granen har hon över 30.000 följare på sociala medier, där hon utmanar ideal och normer. Hon är ensamstående mamma till tre barn. En apa i Rågsved är hennes debutroman.

4 kommentarer:

  1. Den boken har jag hört talas om men ej läst.

    SvaraRadera
  2. Den fick jag med då och jag läste den... förra året, tror jag. Var inte odelat förtjust i den.

    SvaraRadera
  3. Låter faktiskt intressant. Ska kolla upp henne lite närmre.

    SvaraRadera
  4. Den har jag funderat på att läsa. Undrar just om jag har den i läslistan.

    SvaraRadera